Μαθητές και δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν στον αυλόγυρο του σχολείου για το καλωσόρισμα στο κυριακάτικο σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο στα Σεπόλια, Αθήνα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, το οποίο παραχωρήθηκε από το δήμο Αθηναίων για το σκοπό αυτό, έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Τα μαθήματα ξεκίνησαν σήμερα για 100 παιδιά σχολικής ηλικίας που θα διδάσκονται ουρντού, αγγλικά και αραβικά, ενώ την ίδια ώρα οι μητέρες των παιδιών θα μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Σημειώνεται ότι το σχολείο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τα μαθήματά του στις 29 Οκτωβρίου, ωστόσο η έναρξη αναβλήθηκε λόγω απειλών που εξαπέλυσαν μέλη της Χρυσής Αυγής.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το Σάββατο 28 Απριλίου είχαμε προσκληθεί να συμμετάσχουμε στη γιορτή αλληλεγγύης προς την πακιστανική κοινότητα «Ενότητα» και τον πρόεδρό της Τζαβέντ Ασλάμ. Το Asian Ginger Grill της οδού Αχαρνών μας υποδέχτηκε στο φιλόξενο κήπο του με φωτεινές γιρλάντες και υπέροχες μυρωδιές. Ο κόσμος πολύς. Οικογένειες με τα πολύχρωμα γιορτινά τους, καλοντυμένα πιτσιρίκια, νεαροί μετανάστες και έλληνες φίλοι: βουλευτές, αντιπροσωπείες κομμάτων και αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων.
Πήραν τον λόγο για σύντομους χαιρετισμούς ο Π. Κωνσταντίνου της ΚΕΕΡΦΑ, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Γιώργος Σηφακάκης, εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Μανώλης Σαρρής, υπεύθυνος του τμήματος μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, o Πάνος Λάμπρου και βεβαίως ο Τζαβέντ Ασλάμ, που μας ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την πρεσβεία και μας ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη μας.
Είχαμε ήδη ενημερωθεί από τη συνέντευξη τύπου της «Ενότητας» ότι ο πρέσβης του Πακιστάν στην Αθήνα, Χαλέντ Οσμάν, εκβιάζει με μαύρη λίστα και διεθνές ένταλμα σύλληψης τον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα», αλλά και όλα τα μέλη του νόμιμου σωματείου, το οποίο μετέχει και στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας από το 2010, με εκπρόσωπο τον Τζαβέντ Ασλάμ. Παρότι, ή μάλλον ακριβώς επειδή, η ελληνική πακιστανική κοινότητα έχει κερδίσει την εκτίμηση του ελληνικού λαού για την αγωνιστική της στάση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, αλλά και για τις σημαντικές δράσεις της αλληλεγγύης (την Πέμπτη ήταν στην Αμυγδαλέζα), όπως επεσήμαναν όλοι οι ομιλητές. Την εκδήλωση πλαισίωσαν η πακιστανική ορχήστρα της κοινότητας και ελληνική κομπανία που ερμήνευσε είκοσι τραγούδια για τη μετανάστευση, την ξενιτιά, την προσφυγιά (Δ. Κλαυδιανός, Ν. Τσιγώνιας). Ανάμεσα στους παριστάμενους διακρίναμε επίσης τον Νίκο Ξυδάκη, την Αφροδίτη Σταμπουλή, αλλά και μια μεγάλη αντιπροσωπεία, τη μοναδική άλλωστε γυναικοπαρέα, από τις «Αθέατες Γυναίκες», τις εθελόντριες του Ελληνικού.
Σημ.1: Συνθήματα της βραδιάς «Είμαστε όλοι Πακιστανοί» και «Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει» (να σου σπάει τη μύτη ο μπουφές και να μην τελειώνουν οι χαιρετισμοί...).
Σημ.2: Θα ξαναπάμε στο Asian Ginger Grill για να απολαύσουμε τα υπέροχα μυρωδάτα καυτερά του πιάτα, το εξαιρετικό φαγητό από την πακιστανική και ινδική κουζίνα, την ευγένεια και τα λαμπερά χαμόγελα που τα συνοδεύουν.

Μαίρη Ηλιάδη
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet