5η Γυναικεία κραυγή

Το ∆ιεθνές Φεστιβάλ Ποίησης «Γυναικεία Κραυγή», με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, το ξεκίνημά του στη ∆ομινικανή ∆ημοκρατία το 2011 από το ∆ιεθνές Κίνημα Ποιητριών (Mujeres Poetas Internacional), με τη συμμετοχή 40 χωρών παγκοσμίως, επανέρχεται στην Ελλάδα το Μάρτιο. Φέτος είναι αφιερωμένο στις ∆ομινικανές αδερφές Μιραμπάλ. Η 5η Γυναικεία Κραυγή καταδικάζει τη βία ενάντια στις γυναίκες.
Υπό τη διοργάνωση φέτος του περιοδικού λόγου, κριτικής και ιδεών «Νέο Πλανόδιον», το Φεστιβάλ στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει μεγάλη σειρά εκδηλώσεων, μερικές εκ των οποίων θα γίνουν στα Χανιά και στην Κίσαμο, στην Κρήτη. Παίρνουν μέρος οι ποιήτριες ∆ήμητρα Χριστοδούλου, Λένα Καλλέργη, Έλσα Κορνέτη, Άντζυ Κορρέ, Κλεοπάτρα Λυμπέρη, Νεκταρία Μενδρινού και Γεωργία Τριανταφυλλίδου, η συγγραφέας Νίκη Τρουλλινού και οι σκηνοθέτες Νίνα-Μαρία Πασχαλίδου, Μιχάλης Βιρβιδάκης και ∆ημήτρης Καρατζιάς.
Για το πρόγραμμα πληροφορίες στην ιστοσελίδα του περιοδικού Νέο Πλανόδιον: neoplanodion.gr


«Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» του Δημήτρη Δημητριάδη

Η Κασσάνδρα του Δημήτρη Δημητριάδη είναι ένα πρόσωπο που δεν ευαγγελίζεται καταστροφές. Αντιθέτως. Ευαγγελίζεται την επικράτηση του έρωτα και την επερχόμενη αυτοκρατορία του πόθου.
«Η Κασσάνδρα διακηρύσσει την ολική επικράτηση τής προσφοράς και τής αποδοχής του πόθου στη ζωή τού κάθε ανθρώπου...» δηλώνει αφοπλιστικά ο Δημητριάδης, παρέχοντάς μας εξ αρχής το κλειδί του έργου.
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή, στις 9μ.μ., στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, τηλ: 213 0040496 και Κινητό: 6945 348445).
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet