«Αν έχουμε μια ελπίδα την οφείλουμε σε αυτούς που δεν έχουν καμία»

antiratsistiko

Από τις 29 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου θα βρεθούμε στο πάρκο Γουδή. Με συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, δρώμενα, κουζίνες και, κυρίως, πολύ κόσμο. 29 Ιουνιου-1 Ιουλίου. Ξαναβρισκόμαστε στο 21 ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Γιορτάζοντας να πούμε όλοι/ες μαζί πάλι το δικό μας «Όχι» στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τις διακρίσεις, την εκμετάλλευση, τα σύνορα, το κράτος εξαίρεσης, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον αγώνα για τα κοινά.
Αλλά το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο τα «Όχι» μας και οι αγώνες μας, είναι και η γιορτή της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, του μαζί. Είναι η κοινή γλώσσα που διαλαλεί ότι μπορεί να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για όλους και όλες.

Πρόγραμμα συζητήσεων

Όλες οι κουβέντες αρχίζουν στις 7 μ.μ. Παρασκευή 29 Ιουνίου: 1. Ελληνοτουρκικοί ανταγωνισμοί, αντίπαλοι εθνικισμοί και το στοίχημα της ειρηνικής συνύπαρξης, 2. Η Δίκη της ΧΑ, η νέο-ναζιστική απειλή και το αντιφασιστικό κίνημα, 3.  Μια συζήτηση για την ισλαμοφοβία από φεμινιστική σκοπιά.
Σάββατο 30 Ιουνίου: 1. Απέναντι στον νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό, και την ακροδεξιά επέλαση: (για) ποια Αριστερά στην Ευρώπη; 2. Η Μεσόγειος, Νεκρά Θάλασσα: Εξωτερικά και εσωτερικά σύνορα της ΕΕ και η πολιτική του Απαρτχάιντ, 3. Κράτος εξαίρεσης δικαιωμάτων, σωφρονιστική εκδικητικότητα και δικαστική βαρβαρότητα.
Κυριακή 1 Ιουλίου: 1. Μέση Ανατολή: διαρκής πόλεμος, στρατοκρατικά καθεστώτα και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, 2. Εργατικοί αγώνες και νίκες στην εποχή των μνημονίων, 3. Αγώνες για τα Κοινά Αγαθά: κατοικία, δημόσιοι χώροι, νερό.
Αυτοοργανωμένες Συζητήσεις/ Workshops: Χώρος Ιδεών και Εκδοτικά Εγχειρήματα, Lgbtq-i, Πρωτοβουλία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων (Ήπειρος), Καταλήψεις Στέγασης Προσφύγων
(Το πλήρες πρόγραμμα του Αντιρατσιστικού στο www.antiracistfestival.gr και την επόμενη Κυριακή στο τεύχος της Εποχής).

Info

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί Media Center
21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 29, 30 Ιουνίου, 1 Ιουλίου 2018–Πάρκο Γουδή
Είσοδος ενίσχυσης: 5€ ανά ημέρα / 10€ για όλο το τριήμερο / Δωρεάν για πρόσφυγες και μετανάστες/τριες
Ώρα έναρξης γενική: 6 μ.μ.
Ώρα έναρξης συζητήσεων: 7 μ.μ.
Ώρα έναρξης συναυλιών: 9:30 μ.μ.
Περισσότερα στο www.antiracistfestival.gr
Πατρίδα μας όλη η Γη!
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet