Πολεοδομίας ανάγνωσμα

Πολεοδομία 1: Αν θέλεις να ανοίξεις μια επιχείρηση και για να πάρεις την άδεια, σου ζητούν στατική μελέτη όλου του κτιρίου. Το κτίριο είναι κατασκευής 20 ετών. Ζητάς αντίγραφο από την Πολεοδομία. Έλα σε έξι μήνες, σου απαντούν!
-Γιατί;
-Είναι στον Ασπρόπυργο.
-Να πάμε εμείς να το πάρουμε.
-Δεν γίνεται.
Αυτό που γίνεται, αν δεν θέλεις να χάσεις το ακίνητο της επιλογής σου είναι να πληρώσεις ενοίκια για 6 τουλάχιστον μήνες, χωρίς να μπορείς να λειτουργήσεις ή να κάνεις νέα μελέτη, κοντά στα 1.500 ευρώ ή ... να πληρώσεις το γρηγορόσημο.
Πολεοδομία 2: Δεν φτάνει όμως αυτό. Επίσης σου ζητάνε τοπογραφικό με συντεταγμένες από δορυφόρο για να εντοπίσουν που είναι ο συγκεκριμένος χώρος. Από το Google Map το έχεις δωρεάν. Δεν το θέλουν. Απευθύνεσαι στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και με περίπου 50 ευρώ το παίρνεις σε 3 ημέρες. Δεν το θέλουν, γιατί η ΓΥΣ δίνει άλλη κλίμακα. Ή δεν είναι μηχανικοί στην Πολεοδομία, ή δεν ξέρουν να διαβάσουν τις κλίμακες ή πληρώνεις εξωτερικό τοπογράφο γύρω στα 1.000 ευρώ
Πολεοδομία 3: Για να ανοίξεις ένα μαγαζί, καταθέτεις σε έντυπη μορφή τα χαρτιά της εταιρείας σου. Στη συνέχεια τα καταθέτεις πάλι σε έντυπη μορφή στην Πολεοδομία. Ο δήμος δεν τα θέλει σε ηλεκτρονική μορφή. Θέλει υπάλληλο να τα σκανάρει. Ούτε όμως δέχεται να τα σκανάρεις εσύ. Δεν έχει καν πρόβλεψη να δημιουργήσει φάκελο της εταιρείας και να ενημερώνονται όλες οι υπηρεσίες του. Αποτέλεσμα, σωροί χαρτιού κι εσύ να περιφέρεσαι με τα χαρτιά, χάνοντας χρόνο, χρήμα και διάθεση. Οργανωτική και περιβαντολλογική καταστροφή.

Η ΔΕΗ στην εποχή του αραμπά

Θέλεις να κάνεις σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε επαγγελματικό χώρο και ο πρώτος πάροχος που σκέφτεσαι είναι η ΔΕΗ. Στήνεσαι από το πρωί στο υποκατάστημα να πάρεις το μαγικό χαρτάκι της σειράς προτεραιότητας, που εξυπηρετεί μέχρι τις 2 μμ. Πρέπει, όμως, να μπεις σε ουρά από τις 7:30, μήπως και προλάβεις το χαρτάκι της ημέρας. Πες όμως ότι την επόμενη φορά είσαι από το ξημέρωμα στην ουρά και το πήρες. Αν είσαι εκεί στις 2 και δεν έχει έρθει η σειρά σου, δεν εξυπηρετείσαι. Η ΔΕΗ σε θέλει κοντά της όλη την ημέρα. Η ηλεκτρονική αίτηση είναι φαντασίωση. Αγανακτείς και αναγκαστικά προσφεύγεις σε ιδιώτη πάροχο, καταθέτεις ηλεκτρονικά την αίτηση και για να σε δέσει μόνιμα, σου δίνει και έκπτωση. Και μετά έχει μεγάλα ανοίγματα «Η μεγάλη μας φίλη».
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet