Παράδοση 3 τόνων ειδών πρώτης ανάγκης

 

«Γιορτή αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες του Λαυρίου» διοργανώθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου, εντός του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων, στο πλαίσιο της καμπάνιας στήριξης «Κάθε παιδί και δικό μας» που ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών και την οποία συνδιοργάνωσαν η «Αλληλεγγύη για Όλους», ο ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο», το portokaliradio.gr και το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής, με τη συμμετοχή δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.
Πρόσφυγες κι αλληλέγγυοι συμμετείχαν σε μια γιορτή αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς, χαράς και τραγουδιού, έχοντας τη δυνατότητα να έρθουν κοντά ο ένας στην κουλτούρα του άλλου, με στόχο την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ανοικτής στη διαφορετικότητα, που δεν θα αφήνει χώρο στο ρατσισμό, αλλά μονάχα στην ανθρωπιά και στην αλληλοκατανόηση. Άκουσαν ζωντανή κούρδικη μουσική, ενώ τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Λαυρίου, αφιέρωσαν τραγούδια και στίχους στην αλληλεγγύη και στην αμοιβαιότητα, αποκλειστικά για την καμπάνια «Κάθε παιδί και δικό μας».
Το πιο σημαντικό, ωστόσο, ήταν η παράδοση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε 15 και πλέον σημεία σε όλη την Αττική. Συνολικά, διανεμήθηκαν πάνω από 3 τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ όποιος επιθυμούσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπορούσε να συνεισφέρει με απαραίτητα είδη προς στήριξη των προσφύγων. Ο κόσμος της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της προσφοράς, έδειξε για ακόμη μια φορά ότι η ευημερία και η συνύπαρξη όλων των ανθρώπων, είναι εφικτή.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet