Μη πίστωση λογαριασμών με το κοινωνικό μέρισμα λόγω λανθασμένης καταχώρησης ΙΒΑΝ

Σε πολλές περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι είχαν καταχωρήσει λάθος αριθμό λογαριασμού τράπεζας (ΙΒΑΝ), με αποτέλεσμα να μην πιστωθούν οι λογαριασμοί τους με το κοινωνικό μέρισμα στον έλεγχο αντιστοίχισης ΙΒΑΝ και ονόματος του αιτούντος.
Το πρόβλημα κυρίως το αντιμετωπίζουν συνταξιούχοι άνω των 70, που αν και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι δεν ήταν απαραίτητη η υποβολή αίτησης και έχουν αναγνωριστεί ως δικαιούχοι, ωστόσο δεν έλαβαν μέρισμα στους συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς τους (παρόλο που το είχαν λάβει το 2016).
Το Υπουργείο Εργασίας δεν είναι αρνητικό. Η επίλυση του ζητήματος, όμως, αφορά το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

Θέμα αποδοχής από τις ΔΟΥ πιστοποιητικών-γνωματεύσεων των παλιών Υγειονομικών Επιτροπών (προ ΚΕΠΑ)

Έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα το φαινόμενο οι ΔΟΥ να μην αποδέχονται, από τους πολίτες που έχουν πιστοποιήσει κάποια αναπηρία, πιστοποιητικά-γνωματεύσεις των παλιών Υγειονομικών Επιτροπών των ασφαλιστικών ταμείων ή τις ανάλογες αποφάσεις των Διευθυντών των Ταμείων (που εκδίδανε ως αποτέλεσμα των ανωτέρω γνωματεύσεων).
Σύμφωνα με την ΠΟΛ1034/2017, οι γνωματεύσεις υγειονομικών επιτροπών πριν την 01-09-2011 γίνονται δεκτές ως απαιτούμενο δικαιολογητικό από τις ΔΟΥ, εφόσον βέβαια αναγράφουν ρητά το ποσοστό και τη διάρκεια της αναπηρίας, και βέβαια δεν έχει λήξει η ισχύς τους.
Παρόλα αυτά, πολλές ΔΟΥ δεν δέχονται αυτά τα παλιότερα πιστοποιητικά (προ της 1-9-2011), με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι πολίτες να προβούν στην έκδοση νεότερου πιστοποιητικού ΚΕΠΑ (και πολλές φορές με μικρότερο ποσοστό αναπηρίας).
Επομένως, θα πρέπει να ενημερωθούν με έκδοση εγκυκλίου οι ΔΟΥ για το συγκεκριμένο θέμα.
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet