Την Παρασκευή 6 Ιουλίου, με αφορμή ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα μαθητείας των ΕΠΑΛ στη ζυθοποιία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση τού υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη και συνεργατών του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ) κ. Συριανό και τον γενικό διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Κελέμη. Η πιλοτική εφαρμογή σχεδιάζεται να γίνει στο ΕΠΑΛ Αταλάντης, όπου και η έδρα της ζυθοποιίας ΕΖΑ, στις εγκαταστάσεις της οποίας θα γίνει η εκπαίδευση των μελλοντικών ζυθοποιών.
Στη συνάντηση ο κ. Συριανός αναφέρθηκε στην ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΕΘ και των θεσμικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα, όσον αφορά την περιγραφή των επαγγελματικών προσόντων που απαιτούνται για τον τομέα της δραστηριότητάς τους, αλλά και προσφέροντας τις εγκαταστάσεις τους, εξοπλισμό εργαστηρίων, αναλαμβάνοντας δαπάνες κ.λπ. Παράλληλα,  εξέφρασε την ελπίδα ο ΣΕΒ και ο ΣΕΤΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΕΖΑ. Ο κ. Κελέμης δεσμεύτηκε να συνεισφέρει με τη μετάδοση της γνώσης και της πείρας της Γερμανίας στον τομέα της εκπαίδευσης ζυθοποιών.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπαξεβανάκης επανέλαβε την ανάγκη να αναβαθμιστεί η επαγγελματική εκπαίδευση, πράγμα που γίνεται και με την καθιέρωση της μαθητείας μετά το απολυτήριο και πτυχίο του ΕΠΑΛ. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το σχολικό έτος 2018-2019 με πιλοτική εφαρμογή στην ειδικότητα «Τεχνολογίας τροφίμων και ποτών» με εξειδίκευση στη ζυθοποιία. Το ενδιαφέρον καινοτόμο πρόγραμμα, μετά την απόκτηση γενικής παιδείας και τεχνολογικών γνώσεων, δίνει τη δυνατότητα σε νέους 18 ετών και εισέλθουν στην αγορά εργασίας υπό την προστασία και εποπτεία του δημόσιου σχολείου.
«Η επένδυση στην εκπαίδευση και εξειδίκευση νέων ανθρώπων», τόνισε ο κ. Μπαξεβανάκης, «είναι καθοριστική ώστε να διαμορφωθούν στη χώρα μας συνθήκες ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου με πολλαπλό όφελος για την οικονομία και την κοινωνία». Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και το ενδιαφέρον για καινοτόμα προγράμματα όπως αυτό. Διαβεβαίωσε ότι η πρόταση που κατατίθεται θα εξεταστεί με σοβαρότητα και θα υπάρξει πρωτοβουλία για τη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου για την οργάνωση παρόμοιων προγραμμάτων. Συγχρόνως, θα εξεταστούν οι όροι για το επόμενο βήμα, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για την ομαλή ένταξη των αποφοίτων στο συγκεκριμένο επάγγελμα.Π. Ζ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet