Σύντροφος, φίλος, συνάδελφος

Επί του πιεστηρίου, συνήθως, είναι κάτι δυσάρεστο. Και όντως ήταν. Την Πέμπτη προς Παρασκευή, στο Ελπίς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και τις δικές του, ο Κώστας Αγαπίου, σύντροφος, φίλος και συνάδελφος δεν ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας και η ζωή του τελείωσε, στα 71 του χρόνια. Ο Κώστας Αγαπίου που τον ξεχωρίζαμε από τον άλλο Κώστα Αγαπίου είτε ως «ο μικρός Κώστας», διότι ήταν μικρότερος, είτε ως «ο ξανθός» διότι ο άλλος, ο ξάδελφος, ήταν «ο μελαχρινός», σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ
Ως φοιτητής συμμετείχε στην αντίσταση κατά της χούντας, έχοντας, μετέπειτα, και ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αποχουντοποίησης του Μετσοβίου.
Αυτή εξάλλου ήταν η παρέα του ως τώρα και η αριστερή πολιτική συντροφιά του. Ανένταχτος εκείνος, σταθερός ως το τέλος στα οράματά του ως κομμουνιστής πιστός στην πόλη του, την Αθήνα που υπεραγαπούσε. Επαγγελματικά δούλεψε ως πολιτικός μηχανικός μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Κουμπή που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως Νίκο Αργυρίου, εξαίρετο κριτικό λογοτεχνίας. Συνδικαλιστικά συμμετείχε στο ΤΕΕ.
Πάντα επί του πιεστηρίου, θα θυμόμαστε, εκτός από την αγάπη, την αγωνία του και την φροντίδα του για τον άλλο Κώστα, πριν και μετά τη σύλληψή του. Την έγνοια του να πάμε κάποιοι από μας, που είμαστε μαζί στους Λαμπράκηδες και στη δικτατορία, μάρτυρες υπεράσπισης. Και πήγαμε. Η τελευταία συνάντηση με τον Κώστα ήταν στο γλέντι της «Εποχής», στην Πλατεία Αυδή, τέλος Ιουλίου. Χαρούμενος, ζωηρός. Χαιρετηθήκαμε με τωρινή ευχαρίστηση και παλιά νοσταλγία. Δεν ξέραμε...
Καλό δρόμο Κώστα.
Αύριο Δευτέρα, στις 3:00 μ.μ., θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο η πολιτική του κηδεία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύντροφό του Ελένη Δημητριάδη.
Π.Κ.
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet