%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82

«Χρόνου γαρ εις τα πράγματα εάν λάβης, άπαντα λήξει και κατασταλήσεται»
Απολλόδωρος

Τριάμιση χρόνια φαίνεται πως έπρεπε να παρέλθουν από το πρώτο από σειρά δημοσιευμάτων του Ευτύχιου Παλλήκαρη στις εφημερίδες «Επένδυση» και «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», «Ελευθερία του Τύπου», «Παραπολιτικά» και τον ιστότοπο parapolitika.gr, προκειμένου να ανακληθούν όλα τα δημοσιεύματα των παραπάνω για τη Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και να αρθούν οι συκοφαντίες, μάλιστα από το 2015 έως και σήμερα.
Με την ανάληψη των καθηκόντων της γενικής γραμματέως του υπουργείου, στις αρχές του 2015 έκαναν την εμφάνισή τους και τα πρώτα δημοσιεύματα που την στοχοποιούσαν προσωπικά και επιχειρούσαν να την πλήξουν πολιτικά και ηθικά έως σημείου να αμφισβητήσουν την επιστημονική της επάρκεια και την εγκυρότητα του διδακτορικού της τίτλου. Τα δημοσιεύματα εντάθηκαν κατά την περίοδο των συνεδριάσεων του ΚΑΣ που εισηγήθηκε να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος τμήμα της έκτασης του Ελληνικού.
Στις 03.04.2018 η Μαρία Βλαζάκη κινήθηκε νομικά κατά του Ευτύχη Παλλήκαρη και της παραπάνω εταιρείας αξιώνοντας την αποκατάσταση της ηθικής της βλάβης. Το αποτέλεσμα είναι ότι εξωδίκως ανακλήθηκαν πανηγυρικά όλες οι κατηγορίες εναντίον της, μεταξύ των οποίων η αμφισβήτηση της επιστημονικής της επάρκειας, όσο και η ηθική της ακεραιότητα.
Ταυτόχρονα ζητήθηκε συγγνώμη για τη δημιουργία δυσφημιστικών εντυπώσεων στο αναγνωστικό κοινό. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές μας, η Μαρία Βλαζάκη αρκέστηκε σ’ αυτή τη δήλωση, για να «κλείσει» την υπόθεση, παραιτούμενη από κάθε οικονομική αξίωση, αφού φαίνεται πως το μόνο που επιθυμούσε ήταν η αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής της.

Ακολουθεί η δήλωση όπως δημοσιεύτηκε στα «Παραπολιτικά», με τίτλο «Δήλωση αποκατάστασης της αλήθειας - Ανακαλούμε όσα δημοσιεύτηκαν»:
Με την παρούσα, ο Ευτύχιος Παλλήκαρης, ως συντάκτης των δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην από 03.04.2018 αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς με ΓΑΚ 3940/2018 και ΕΑΚ 1702/2018 της Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και ως διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Επένδυση» και η εταιρεία «Ελευθερία του Τύπου Α.Ε.», ως ιδιοκτήτρια των εφημερίδων «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», «Ελευθερία του Τύπου», «Παραπολιτικά» και του ιστότοπου www.parapolitika.gr, ανακαλούμε όσα δημοσιεύτηκαν από το 2015 έως και σήμερα στα προαναφερόμενα έντυπα και στον προαναφερόμενο ιστότοπο για την κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και ξεκαθαρίζουμε στο αναγνωστικό κοινό, αλλά και σε όλους όσους τυχόν αναπαρήγαγαν τα σχετικά δημοσιεύματα τα εξής:
1) Δεν αμφισβητούμε την αυθεντικότητα της διδακτορικής διατριβής της κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη από το πανεπιστήμιο Clermont-Ferrand ΙΙ της Γαλλίας, ή την αναγνώριση του ΔΙΚΑΤΣΑ και την βεβαίωση του ΔΟΑΤΑΠ του ίδιου διπλώματος.
2) Ουδεμία αμφισβήτηση υπάρχει εκ μέρους μας ως προς την επαγγελματική και πολιτική της πορεία, αναγνωρίζοντας ότι εξελίχθηκε υπηρεσιακά στις θέσεις ευθύνης που κατείχε κατόπιν γραπτών διαγωνισμών, κρίσεων και έχοντας όλα τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα.
3) Ουδεμία αμφισβήτηση υπάρχει εκ μέρους μας για την ακεραιότητά της και την σύννομη άσκηση των καθηκόντων της από το 1980, οπότε επέτυχε σε γραπτό διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού μέχρι και σήμερα που κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΠΟΑ. Αναγνωρίζουμε ότι δεν σχετίζεται με μεμπτές οικονομικές συναλλαγές, ούτε έχει δείξει εύνοια προς συγγενικά ή τρίτα πρόσωπα.
4) Ουδέποτε υπήρχε πρόθεση να την δυσφημήσουμε στο αναγνωστικό μας κοινό και ζητούμε συγγνώμη εάν δημιουργήθηκε τέτοια εντύπωση.
Τα διαλαμβανόμενα στα προαναφερόμενα δημοσιεύματα των εφημερίδων μας για την κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, έλαβαν χώρα κατόπιν αξιοποιήσεως ελλιπών δημοσιογραφικών πληροφοριών που κατά το χρόνο του δημοσιεύματος είχαν καταστεί γνωστές στον συντάκτη τους, στις οποίες αποκλειστικά και μόνο στηρίχθηκαν οι αναφορές μας προς την ανωτέρω, χωρίς καμία απολύτως διάθεση συκοφαντίας ή προσβολής της προσωπικότητάς της, και οι οποίες αποδείχθηκαν ανακριβείς ή ψευδείς.»
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet