«Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε»
5, 6 & 7 Οκτώβρη στο Άλσος Στρατού, Γουδή
(πλησίον Κατεχάκη)

fest2

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ, ως ομπρέλα πολιτισμού, ξεκίνησε τη λειτουργία του περίπου πριν δύο χρόνια με στόχο να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό μοντέλο, με άξονα την αρχή της αλληλεγγύης και με έμφαση στη σημασία της συλλογικής ζωής και δράσης. Το περιοδικό μας έχει πλέον εκδώσει εννέα τακτικά και δύο θεματικά τεύχη και έχει φτάσει σε κάθε γωνία της χώρας, σε πανεπιστήμια και σχολεία, σε πλατείες και σημεία συνάντησης νέων ανθρώπων. Ο Πολυχώρος πολιτισμού και αλληλεγγύης ΣΠΟΥΤΝΙΚ, στο Μεταξουργείο, αλλά και τα υπόλοιπα στέκια σε όλη την Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε αγαπημένους προορισμούς και χώρους έκφρασης για τη νέα γενιά, πραγματοποιώντας πολυποίκιλες δράσεις, όπως αλληλέγγυα μαθήματα, συλλογικές κουζίνες με πρόσφυγες και μετανάστες, προβολές ταινιών, πολιτικές εκδηλώσεις και φιλοξενώντας άτομα και ομάδες που αναζητούν ένα πεδίο ελεύθερης δημιουργίας, όπως καλλιτεχνικές εκθέσεις, θεατρικές ομάδες, φιλοζωικά bazaar.
Μετά την πρώτη δοκιμαστική μας πτήση και την «Επιστροφή στο μέλλον» του 2016, το «Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» που άφησε το στίγμα του σε αρκετές πόλεις της χώρας το 2017, αλλά και μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη Αντιρατσιστική Γιορτή «Diversity» πριν λίγους μήνες, ήρθε η ώρα για την τρίτη μας απογείωση.
Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2018 «Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε» θα διεξαχθεί στο Άλσος Στρατού (Γουδή – πλησίον Μετρό Κατεχάκη) στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου.
Μέσα από τη διοργάνωση του, επιδιώκουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τον πολιτισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, προσεγγίζοντας τα από τη σκοπιά της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο, κουζίνες από όλο τον κόσμο και πολυάριθμες δράσεις θα πλημμυρίσουν για τρεις ημέρες το Άλσος Στρατού, συμβάλλοντας σε μία όμορφη γιορτή αλληλεγγύης και συλλογικής ζωής, μακριά από λογικές ατομικού δρόμου και μαζικοποιημένης διασκέδασης.
Από το Φεστιβάλ μας δεν θα λείπουν φυσικά οι μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες, οι LGBTQI+ οργανώσεις, οι δομές αλληλεγγύης, οι ομάδες που ασχολούνται με το gaming και τις νέες τεχνολογίες, τα εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, οι άνεργοι/ες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι/ες, αλλά και κάθε συλλογικότητα που διεκδικεί τα δικαιώματά της. Κεντρική μας προτεραιότητα αποτελεί να δώσουμε χώρο σε νέους και νέες να δημιουργήσουν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν στους επισκέπτες διόδους εναλλακτικής ψυχαγωγίας και προβληματισμού.
Δέστε τις ζώνες σας, το τρίτο ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε!

Χορηγοί Επικοινωνίας: Η Αυγή, Στο Κόκκινο 105,5, Left.gr
Στοιχεία επικοινωνίας: fest.spoutnik.gr, fb.com/sputnikmag, sputnik.athens@gmail.com#sputnik_fest2018

 

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ

Ώρα έναρξης 19:30

Παρασκευή 5 Οκτώβρη

«Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στα χρόνια της κρίσης: Η βιομηχανία των fake news και ο πραγματικός ρόλος της δημοσιογραφίας»
Ομιλητές: Κύρκος Δοξιάδης (καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας στο ΕΚΠΑ), Νάντια Ρούμπου (δημοσιογράφος), Άγγελος Τσέκερης (διευθυντής της εφημερίδας «Η Αυγή»), Νίκος Σβέρκος (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5»)

Σάββατο 6 Οκτώβρη

«200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ: Πως θα αλλάξουμε τον κόσμο». Ομιλητές: Κώστας Δουζίνας (καθηγητής Νομικής και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών του Birkbeck College, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Δανάη Κολτσίδα (διευθύντρια του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ), Θόδωρος Παρασκευόπουλος (οικονομολόγος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς»)
Κυριακή 7 Οκτώβρη

«Ο πόλεμος της προόδου με τη συντήρηση και η ευκαιρία της Συνταγματικής Αναθεώρησης: Διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας».
Ομιλητές: Κώστας Γαβρόγλου (υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), Ιφιγένεια Καμτσίδου (αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Μάριος Μπέγζος (καθηγητής Θεολογίας, κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ)

 

Τα εργαστήρια του φεστιβάλ

Ώρα έναρξης 19:30

Παρασκευή 5 Οκτώβρη

«Διαλέγουμε πλευρά για μία Ευρώπη χωρίς λιτότητα και φασισμό». Ομιλητές: Jesus Hernandez (μέλος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων των Πρασίνων της Καταλονίας), Γιώργος Καρατσιουμπάνης (μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για το Forum του Bilbao)

Σάββατο 6 Οκτώβρη

«Η αρχή του τέλους της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και η απελευθέρωση νέων κοινωνικών δυνάμεων». Ομιλητές: Έφη Αχτσιόγλου (υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), Πάνος Κορφιάτης (ειδικός γραμματέας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας), Θάνος Σαραφούδης (εργαζόμενος στον επισιτισμό)
«Ψυχαγωγία και μαζική κουλτούρα – Reality shows και μυθοπλασία στο κυρίαρχο τηλεοπτικό τοπίο». Ομιλητές: Αγγέλα Νταρζάνου (δημοσιογράφος «Η Αυγή»), Άννα Χατζησοφιά (συγγραφέας – ηθοποιός)

Κυριακή 7 Οκτώβρη

«Φάκελος Airbnb: Η φυσιογνωμία του αστικού ιστού και το δικαίωμα στην πόλη». Ομιλητές: Δημήτρης Μπαλαμπανίδης (πολεοδόμος–γεωγράφος), Ρήγας Αξελός (Δημοτική Κίνηση «Ανοικτή Πόλη»).

 

 

 

Το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Παρασκευή 5 Οκτώβρη

Sputnik Stage: Sputnik Band, Καλλιόπη Βέττα και Haig Yazdjian, Γιώργος Νταλάρας, Laika Stage: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μικρασιάτικο γλέντι με τους Χρήστος Τσιαμούλης & Κυρατζήδες και την Καίτη Κουλλιά

Σάββατο 6 Οκτώβρη

Sputnik Stage: Stand-Up Comedy με τους Δημήτρης Χριστοφορίδης και Λάμπρο Φισφή, Eisvoleas & The Tedd’s, SOOM T, Blend Mishkin σε DJ set, Laika Stage: Κώστας Φέρρης, Δημήτρης Μυστακίδης, Ρεμπέτικη Κομπανία της Καστέλας

Κυριακή 7 Οκτώβρη

Sputnik Stage: Μαρία Παπαγεωργίου, «Τα λαϊκά του Θέμη» με τους Θέμη Καραμουρατίδη, Μελίνα Κανά και Κατερίνα Κούκα, Φοίβος Δεληβοριάς, Laika Stage: Χειμερινοί Κολυμβητές, Ικαριώτικο Γλέντι με τους Νίκο Φάκαρο & Musicarioi
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet