Την προηγούμενη Δευτέρα, το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, συνοδέψαμε το σύντροφο Τάκη Κουσιάντζα. Ήταν σαν να βρισκόμαστε σε μια ευρεία συνέλευση του ΚΚΕ Εσωτερικού Γαλατσίου, των δεκαετιών του 1970 και 1980, μαζί με το σημερινό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ήταν και ο κόσμος που κινήθηκε ο Τάκης και ήταν εύλογο να ξαναθυμηθούμε, την ώρα του καφέ και του αποχαιρετισμού, στιγμιότυπα από την κοινή με αυτόν διαδρομή. Ο Δημήτρης Σκούντζος, από τους πιο κοντινούς συντρόφους του, ανέλαβε να πει το τελευταίο αντίο.

«Σήμερα αποχαιρετούμε το σύντροφο μας τον Τάκη.
Ο Τάκης γεννήθηκε πριν από 84 χρόνια στον Παλαμά Καρδίτσας από αριστερή οικογένεια. Ήταν ξάδελφος της Βαγγελιώς Κουσιάντζα, της ηρωικής δασκάλας και μαχήτριας του ΔΣΕ, που καταδικάστηκε και εκτελέστηκε μετά τα τραγικά γεγονότα της Νιάλας.
Ο πατέρας του εξορίστηκε στην Φολέγανδρο και ο Τάκης ανέλαβε, ως ο μεγαλύτερος, την οικογένεια.
Στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 ήρθε στην Αθήνα, μαζί με τον αδερφό του τον Γιώργο, όπου παράλληλα με τη βιοπάλη, εντάχθηκαν ενεργά στις γραμμές του αριστερού κινήματος και από το ‘68 στις γραμμές του ΚΚΕ Εσωτερικού.
Θυμάμαι την καθημερινή του παρουσία μαζί με τον Γιώργο και την ανηψιά τους, την Πόπη, στα γραφεία του ΚΚΕ Εσωτερικού Γαλατσίου, γωνιά Βεΐκου και Γαλατσίου, με συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες και τους αγώνες εκείνης της εποχής.
Σε όλες τις διασπάσεις, πήρε σαφή θέση, χωρίς ποτέ να αφήσει την απογοήτευση να τον στείλει στο «σπίτι του». Από το ενιαίο ΚΚΕ, στο ΚΚΕ Εσωτερικού, στο ΚΚΕ Εσωτερικού Α-Α, στην ΑΚΟΑ και στην ενωτική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον θυμάμαι στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στις ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές του 2014, αλλά και στις εκλογές του Γενάρη του 2015, που έδινε το παρόν στο εκλογικό μας περίπτερο, Βεΐκου και Γαλατσίου, παρόλο τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.
Και θυμάμαι τη χαρά του για τη μεγάλη πρωτιά του 2015.
Ενημερωνόταν σε καθημερινή βάση από το «Κόκκινο» και στήριζε με πάθος, μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Δημήτρης Σκούντζος, ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet