Για να αποκρουστεί η ακροδεξιά επίθεσηΈστω και καθυστερημένα, τα αντανακλαστικά μαθητών, εκπαιδευτικών, πολιτικών κομμάτων και πολιτείας λειτούργησαν: η συνειδητοποίηση του κινδύνου εκμετάλλευσης των μαθητικών κινητοποιήσεων από εθνικιστικούς κύκλους και τη Χρυσή Αυγή φαίνεται να αφύπνισε τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος τού πολιτικού κόσμου.
Η αντίδραση ήταν άμεση, οι φασιστικής τροπής καταλήψεις απομονώθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές, οι εκπαιδευτικοί συναισθάνθηκαν την ευθύνη και τα περισσότερα πολιτικά κόμματα δεν έδειξαν διάθεση να παίξουν με τη φωτιά. Με εξαίρεση τη ΝΔ, η οποία τήρησε επαμφοτερίζουσα στάση αρχικά καταδικάζοντας γενικά τις καταλήψεις, τη στιγμή που στελέχη της δήλωναν εθνική περηφάνια βλέποντας τους μαθητές να σηκώνουν την ελληνική σημαία, ενώ η ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης επαναλάμβανε τα λόγια του υπόδικου χρυσαυγίτη Χρ. Παππά. Μόνο μετά την έλλειψη μαζικότητας στις καταλήψεις και τις αντιφασιστικές μαθητικές συγκεντρώσεις εδέησε να μιλήσει –μέσω «πηγών»– για «πατριδοκάπηλους που παριστάνουν τους πατριώτες».
Αυτά προφανώς δεν αρκούν. Η ανάγκη για σταθερό και μόνιμο μέτωπο όχι μόνο της πολιτείας, αλλά κυρίως της σχολικής κοινότητας απέναντι στην απόπειρα άλωσης των σχολείων από τους πατριδοκάπηλους είναι επείγουσα. Δεν υπάρχει περιθώριο για επανάπαυση. Το ενωτικό αντιφασιστικό πνεύμα πρέπει να κυριαρχήσει.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet