Για δύο μόνο παραστάσεις, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 ΔεκεμβρίουH Εταιρεία Θεάτρου «Μνήμη», μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του έργου του βρετανού συγγραφέα Χένρι Νέιλορ «Άγγελέ μου» στο θέατρο Κυδωνία των Χανίων, παρουσιάζει το έργο και στην Αθήνα για δύο μόνο παραστάσεις, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 6μμ και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 9μμ, στο θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη - Ακρόπολη, τηλ.: 215 5158968).
Το έργο, που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 6 Ιουλίου 2018, στον Αίθριο Χώρο του θεάτρου Κυδωνία, είναι το τρίτο στη σειρά θεατρικό έργο που παρουσιάζεται από την εταιρεία θεάτρου «Μνήμη» και αφορά στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και μαζί με το «Λαμπεντούζα» (2015) και το «Κατεστραμμένο Δωμάτιο» (2018) συμπληρώνει τον κύκλο μιας τριλογίας πολέμου που αποκαλύπτει πτυχές από τις δραματικότερες ίσως στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας.
Το «Άγγελέ μου» είναι ένας συγκλονιστικός μονόλογος, διάρκειας μιας ώρας, με πρωταγωνιστικό πρόσωπο ένα νεαρό κορίτσι από το Κουρδιστάν. Τη λένε Ρεχάνα, αλλά οι γονείς της την φωνάζουν «Άγγελέ μου», και μεγαλώνει σε ένα αγρόκτημα με φυστικόδεντρα σε ένα χωριουδάκι κοντά στο Κομπάνι στη Βόρεια Συρία. Μας αφηγείται την ιστορία της παιδικής της ηλικίας, μας μιλά για τον πατέρα της που πάντα ονειρευόταν την εποχή που οι γυναίκες θα ήταν ισότιμες με τους άντρες, για τις βαθιά ριζωμένες μέσα της ειρηνιστικές πεποιθήσεις και για την επιθυμία της να γίνει μια μέρα δικηγόρος. Όμως όταν γίνεται δεκαεπτά χρονών, στο Κομπάνι ξεσπά ο πόλεμος, καθώς το ISIS (το DAESH όπως είναι το αντίστοιχο ακρώνυμο στα αραβικά) πολιορκεί κατ’ αρχήν και αργότερα κατακτά όλα τα εδάφη στη Βόρεια Συρία. Μέσα στη φρικωδία ενός από τους πιο αποτρόπαιους και ανελέητους πολέμους, το νεαρό κορίτσι καταφέρνει να παραμείνει ζωντανό, γλυτώνοντας κατά τύχη ή από σύμπτωση από τους μύριους φρικτούς κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε της βήμα, ώσπου στο τέλος προσχωρεί σε μια ομάδα από Κούρδισες γυναίκες που μάχονται το DAESH. Το σφικτό, υπέροχα δομημένο, ποιητικό κείμενο του Χένρι Νέιλορ βασίζεται πάνω στην πραγματική ιστορία της θρυλικής αγωνίστριας Ρεχάνα και περιγράφει με ένταση, χιούμορ, ανθρωπιά και συγκίνηση την ιστορία της μικρής αυτής κοπέλας, ενώ παράλληλα σε κάνει να σκέφτεσαι τι δρόμο θα μπορούσε να είχε πάρει η ζωή της κάτω από άλλες συνθήκες. Και η αντίθεση που δημιουργεί η σκέψη αυτή συγκρινόμενη με την κατάληξη της ιστορίας, σου σπαράζει την καρδιά και θέτει επιτακτικά το ερώτημα σε τι βαθμό είμαστε κι εμείς συνένοχοι για το χάος των ημερών μας...
Η παράσταση συνοδεύεται από πρόγραμμα - βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, εισαγωγικά και πληροφοριακά κείμενα σχετικά με το έργο και φωτογραφίες από την παράσταση.
Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης, σκηνοθεσία και αισθητική της παράστασης: Μιχάλης Βιρβιδάκης, σύνθεση ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος, κινησιολογία: Ταξιάρχη Βασιλάκου, φωτισμοί: Γαλάτεια Σαραντάκου. Ερμηνεύει η ηθοποιός Κατερίνα Μαντίλ.
Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 28210 92395 και 6973005570 και στην ιστοσελίδα: www.theatro-kydonia.gr
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικό. Προπώληση: 210 7234567. On-line προπώληση: www.ticketservices.gr
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet