ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ 

 

 

Ομιλητής

ο Μικαέλ Λεβί

Κοινωνιολόγος και φιλόσοφος

 

 

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 7.00 μμ

Αίθουσα εκδηλώσεων Ινστιτούτου GOETHE

(Ομήρου 14-16)

 

Τον ομιλητή  και το έργο του θα παρουσιάσει ο Αριστείδης Μπαλτάς, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ,

 

βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός

 

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς έχει θεσμοθετήσει από το 2007 την ετήσια διάλεξη στη μνήμη του Νίκου Πουλαντζά, στην οποία διακεκριμένες προσωπικότητες από διάφορες χώρες αναπτύσσουν θέματα του ενδιαφέροντός τους συνδέοντας τη θεωρία με την, υπό την ευρεία έννοια, πολιτική πρακτική.

Ομιλητής της φετινής διάλεξης είναι ο γαλλο-βραζιλιάνος μαρξιστής κοινωνιολόγος, φιλόσοφος και οικοσοσιαλιστής Μικαέλ Λεβί. Ο Λεβί γεννήθηκε το 1938 στο Σάο Πάολο. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης κάτω από την καθοδήγηση του Lucien Goldmann, ενώ εργάστηκε ως λέκτορας πολιτικής φιλοσοφίας στα Πανεπιστήμια του Τελ Αβίβ και του Μάντσεστερ. Εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Παρίσι το 1969, όπου δούλεψε με τον Νίκο Πουλαντζά στο Πανεπιστήμιο του Βενσάν. Είναι ομότιμος διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και έχει διδάξει στην Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών (EHESS) στο Παρίσι. Είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ και του Οικοσοσιαλιστικού Διεθνούς Δικτύου καθώς και συγγραφέας του οικοσοσιαλιστικού Μανιφέστου (μαζί με τον Joel Kovel).

Μερικά από τα βιβλία που έχουν μεταφρασθεί στα ελληνικά είναι: Ο Λούκατς και ο Σταλινισμός (2009, Εκδόσεις Έρασμος), Franz Kafka (2006, Εκδόσεις Κατάρτι), Το άστρο του πρωινού (2005, Εκδόσεις Ερατώ), Λύτρωση και Ουτοπία (2002, Εκδόσεις Ψυχογιός).

 

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά καθώς και στη νοηματική γλώσσα

 

Ζωντανή αναμετάδοση από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου:  http://poulantzas.gr/

 

Με την υποστήριξη του transform!europe

 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ•  Κεραμεικού 46, 10436  ΑΘΗΝΑ • ΤΗΛ.: (0030) 210 3217745 •FAX: 210 3212531
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet