ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΑπάντηση στην εκστρατεία εκμετάλλευσης των αντιδράσεων στη συμφωνία των Πρεσπών από τη ΝΔ και την ακροδεξιά ήταν η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Παρασκευή.
Στην επιμονή του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και στο άνοιγμα του συνεδρίου της ΝΔ, να μιλάει για «ανταλλαγή της περικοπής των συντάξεων με μία μείζονα εθνική υποχώρηση», ο Αλ. Τσίπρας απάντησε σε υψηλούς τόνους: «Δεν θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής, που λεηλάτησαν την πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες». «Δεν θα αφήσουμε τη Θεσσαλονίκη να γίνει πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους». Και χαρακτήρισε τη συγκέντρωση «μήνυμα προς όσους προσπάθησαν να πείσουν ότι αυτή η πόλη είναι βυθισμένη στο μίσος».
Υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «δεν άνοιξε αυτή η κυβέρνηση το μακεδονικό, ήταν ανοιχτό για δεκαετίες σαν πληγή που κακοφόρμιζε (...). Εμείς είχαμε το θάρρος να προχωρήσουμε. Με προσοχή, ευθύνη, μετριοπάθεια και αποφασιστικότητα».
Κάνοντας, τέλος, εκτενή αναφορά στην αντίληψη της αριστεράς για τον πατριωτισμό, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «πατριωτισμός είναι να μην σωπαίνεις απέναντι στο τέρας του φασισμού, να σηκώνεις ανάστημα σ’ αυτούς που ντροπιάζουν τη σημαία, κρατώντας τη με χέρια βουτηγμένα στο αίμα αθώων και αδύναμων, απέναντι σ’ αυτούς που κραδαίνουν τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας με χέρια χαραγμένα με τον αγκυλωτό σταυρό».

Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet