Το τελευταίο οχυρό των αντιπάλων της συμφωνίας των Πρεσπών έπεσε, αλλά και οι ενστάσεις των φιλικά διακείμενων σ’ αυτή έχουν σε μεγάλο βαθμό αρθεί, μετά την υπερψήφιση των συνταγματικών τροπολογιών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ειδικά η υπερψήφιση της τροπολογίας που αφορά τη διάκριση υπηκοότητας και εθνότητας («η υπηκοότητα είναι μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Β. Μακεδονίας, που δεν προσδιορίζει ούτε προκαθορίζει την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες»), δένει ακόμα περισσότερο την πλειοψηφία των βουλευτών που επιδιώκει βάσιμα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει κατά την κύρωση της συμφωνίας.
Αφετέρου, κάνει πιο δύσκολη τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των κομμάτων της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, που έχουν τοποθετηθεί με απόλυτο τρόπο κατά της συμφωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τομεάρχης Εργασίας, Ασφάλισης και Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Θ. Καράογλου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό του Α-ΜΠΕ, δήλωσε ότι το κόμμα του σχεδιάζει να φέρει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, πριν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή. Θεωρώντας ότι μόνο με μια τέτοια κίνηση μπορεί να επιδιωχθεί η αποτροπή της κύρωσης. Την οποία, διαφορετικά, σπεύδει να θεωρήσει βέβαιη: «Δυστυχώς, θα βρεθούν περισσότεροι από τους 150 που χρειάζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά...
Με δεδομένο ότι οι τροπολογίες θα εισαχθούν στην ολομέλεια της Βουλής της γειτονικής χώρας στις 9 Ιανουαρίου 2019, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει τη συμφωνία για κύρωση στη Βουλή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος. Ο οποίος και εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με αίσθηση εθνικής ευθύνης η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου θα την κυρώσει».
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet