Με το βλέμμα στις εθνικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές το κόμμα του Γιάνη ΒαρουφάκηΑνάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία θα βρίσκεται από τις πρώτες μέρες του 2019 ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, όπως έχει ανακοινωθεί, θα είναι επικεφαλής της λίστας του «Demokratie in Europa» (DiEM25 Γερμανίας), μία κίνηση που ο κ. Βαρουφάκης έχει χαρακτηρίσει μεγάλης συμβολικής αξίας. «Η υποψηφιότητά μου είναι συμβολική. Αν εκλεγώ, θα παραιτηθώ και θα παραδώσω την έδρα μου στην εξαιρετική οικονομολόγο Ντανιέλα Πλατς» έχει κάνει γνωστό κ. Βαρουφάκης, ενώ συχνά-πυκνά θυμίζει ότι η αρχική παρουσίαση του DiEM25 έγινε στο Βερολίνο για συμβολικούς λόγους, «….καθώς πιστεύω βαθιά πως δεν θ’ αλλάξει η Ευρώπη, αν δεν αλλάξει και δυναμώσει το κίνημα των ευρωπαίων προοδευτικών διεθνιστών στη Γερμανία». Παράλληλα, θα ηγηθεί των ψηφοδελτίων του ΜεΡΑ25 στις ελληνικές εθνικές εκλογές, «όποτε αυτές διεξαχθούν», ανέφερε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25. Ήδη κλιμάκια του ΜέΡΑ25 μαζί με μέλη της πολιτικής γραμματείας του κόμματος οργώνουν τη χώρα στήνοντας οργανώσεις, ενισχύοντάς τις μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες εκπόνησης πολιτικών και στελέχωσης των τοπικών εκλογικών συνδυασμών.
Ιδιαίτερο βάρος τόσο στη συγκρότηση του κόμματος, όσο και στις επερχόμενες εκλογικές (εθνικές και ευρωεκλογές) διαδικασίες θα έχει η Σοφία Σακοράφα, η οποία εδώ και δυο εβδομάδες εντάχθηκε στο DiEM25 δηλώνοντας: «Πριν από πέντε χρόνια ζήτησα να με εμπιστευτείτε με σύνθημα “Ψηφίζουμε για την Ελλάδα, ψηφίζουμε για μια άλλη Ευρώπη”. Το υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις, σεβόμενη την εντολή σας και τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις. Παραμένοντας σταθερή στις ίδιες θέσεις, συνεχίζω με το ΜέΡΑ25 για ένα μέτωπο ευρωπαϊκής ρεαλιστικής ανυπακοής. Συνεχίζω, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για την Ευρώπη που θέλουμε. Συμμαχώ στην προσπάθεια για ένα πανευρωπαϊκό προοδευτικό κίνημα, για να αλλάξουμε την Ευρώπη».

Η συμφωνία των Πρεσπών

Σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές απόψεις που έχει η ευρωβουλευτής για τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δηλώσει ότι αν ήταν στη βουλή θα ψήφιζε, καθώς τη θεωρεί βέλτιστη λύση, κυρίως όσον αφορά το θέμα της ονομασίας, αφού αναγνωρίζει μια δημοκρατία, βόρεια της Ελλάδας, που γεωγραφικά έχει το σωστό προσδιορισμό, η Σοφία Σακοράφα υποστηρίζει πως συμπλέει με το DiEM25, «….γιατί στο κόμμα αυτό δεν υπάρχει η έννοια “κομματική πειθαρχία”, οπότε μπορεί να διατηρεί τις απόψεις της, γιατί συμφωνούν σε βασικές πολιτικές θέσεις, όπως ο ευρωπαϊκός διεθνισμός, ο οικονομικός ορθολογισμός και η κοινωνική απελευθέρωση, και γιατί είναι το μόνο κόμμα όπου οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν διαρκώς στις δημοκρατικές διαδικασίες».

Ευθ.Δι.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet