Προσδοκίες και προκλήσεις για όλουςΚαλή χρονιά, φίλοι αναγνώστες και φίλες αναγνώστριες! Το 2019, όπως και να κριθεί, είναι ένα έτος ορόσημο που μπορεί να αφήσει ακόμα και ιστορικά ίχνη. Είναι το πρώτο έτος εκτός μνημονίου, αλλά με αισθητό ακόμη το βαρύ φορτίο των μνημονιακών πολιτικών των προηγούμενων χρόνων. Ωστόσο, το 2019 είναι το έτος που θα φανεί η δυνατότητα της κοινωνίας να εκκινήσει, αμετάκλητα, μια πορεία που μας απομακρύνει από τη νοσηρή πραγματικότητα που οδήγησε στη χρεοκοπία.
Οι προκλήσεις για την κυβέρνηση με κορμό και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλές. Η πρώτη είναι η επικύρωση από την ελληνική βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρά τις αντιδράσεις και τον κίνδυνο λόγω της στάσης των ΑΝΕΛ να δοκιμαστεί η δεδηλωμένη. Η δεύτερη είναι να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ, όπως και σε άλλα μέτρα ανακούφισης, που να αμβλύνουν την πίεση από τα χρέη πολιτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η τρίτη είναι να πετύχει ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές συμβολή στην απόκρουση της πανευρωπαϊκής στροφής προς τα δεξιά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον έχει ως στόχο να κερδίσει όσο μπορεί περισσότερο χρόνο για να αποδώσει το έργο του, αν είναι εφικτό ως τον Οκτώβρη, τότε οφείλει να βρει και τον τρόπο να τον αξιοποιήσει. Να προσεγγίσει όσους ακόμα είναι απόμακροι με ειλικρίνεια, αυτοκριτική και πειθώ, να ανοίξει συζήτηση με όσους συνεχίζουν να έχουν σοβαρά προβλήματα παρά τις προσπάθειες που γίνονται. Αν ο κόσμος που σήκωσε το βάρος των μνημονίων βρεθεί μπροστά σε επιχειρηματολογημένη, χαμηλών τόνων, αλλά βάσιμα αισιόδοξη, αριστερή πρόταση, θα την επιλέξει.

 
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet