«…τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο γιατί συνέβη να πέσουν στο δρόμο όταν ερωτεύονταν»

Μια μητέρα χάνει τον άντρα της σε ατύχημα, παραλύοντας συναισθηματικά. Με τη βοήθεια της κόρης και της φίλης της ξαναμπαίνει στη θαλπωρή του κόσμου, η θερμότητα των σχέσεων λιώνει τον πάγο και οι άνθρωποι γίνονται ωραίες πλούσιες πρασινάδες με μπλεγμένα κλαδιά. Οι δυο γυναίκες ερωτεύονται δίπλα της αγωνιώντας για την ιστορίας της τέχνης και την αισθητική τύφλωση. Μια παράσταση φτιαγμένη με όρους γλωσσικού και εικαστικού κολάζ, υπαινικτική όπως η ποίηση και παράλογη όπως η πίστη. Η τέχνη ως ερωτική σύνθεση, ένα αίνιγμα. «Η καρδιά τους είναι σε έκσταση. Το ξέρουν. Και οι δυο ξέρουν ότι η άλλη το ξέρει.»
Μια παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία της Άρτεμις Χρυσοστομίδου. Η Άρτεμις Χρυσοστομίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία, σπούδασε θέατρο και ζει στην Αθήνα. Μετά την έκδοση του βιβλίου της «Τα σκυλιά δεν γαβγίζουν στη Γαλλία | Γλυπτική» (εκδόσεις Το Ροδακιό), παρουσιάζει την πρώτη της προσωπική θεατρική δουλειά στην Αθήνα. Ερμηνεύουν οι: Ματίνα Περγιουδάκη, Νατάσα Παπανδρέου, Νεφέλη Ανανιάδη, Φιντέλ Ταλαμπούκας (βίντεο - φωνή). Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας.
Παραστάσεις: Από 10 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (+ English surtitles), στις 9μμ, στο BIOS exploring urban culture | κεντρική σκηνή. Διάρκεια: 1 ώρα, εισιτήρια: 10 ευρώ (προπώληση: viva.gr).
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet