ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ
Παραδοσιακά, για τις αριστερές και τους αριστερούς, το «καλή ανάσταση», ως ευχή, είχε και άλλους ακόμη συμβολισμούς, πέραν αυτών των χριστιανών, οι οποίοι συνδέονταν με το όραμα της απελευθέρωσης, της ανατροπής, της αρχής μιας νέας εποχής και άλλα πολλά. Φέτος, εν μέσω μια σκληρής διαπραγμάτευσης με εταίρους, που έχουν πλήρως μεταλλαχθεί σε ιδιοτελείς δυνάστες, οι οποίοι βάζουν όρους που οδηγούν σε συνέχιση των χρόνων των παθών, η ευχή έχει, σχεδόν, μονοσήμαντο περιεχόμενο: καλή απαλλαγή.
Όμως, ταυτόχρονα με την ελπίδα να βγει η ευχή αληθινή, ας είμαστε και προσεκτικοί. Ας είμαστε, δηλαδή, σ’ επιφυλακή για την ανάσταση, έτοιμοι και αποφασιστικοί να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς και ταυτόχρονα ευέλικτοι για να αποφεύγουμε τις παγίδες.
Οι αντίπαλοί μας που ηγεμονεύουν στους ευρωπαϊκούς και άλλους διεθνείς θεσμούς, ελπίζουν στη δική μας ήττα ή υποχώρηση, για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους. Η ηττημένη αντιπολίτευση στο εσωτερικό, επίσης, έχει χάσει όλα τα στοιχήματα και την ελπίδα να καταρρεύσει η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά. Η Μ. Πέμπτη, προέβλεπαν, –εύχονταν δηλαδή– ότι θα είναι η ημέρα που θα προκληθεί το λεγόμενο «ατύχημα», δηλαδή η χρεοκοπία της χώρας λόγω ασφυξίας. Μήπως η ΝΔ στον προεκλογικό της καζαμία, εν είδει σποτ, δεν προέβλεπε αυτή να είναι εβδομάδα των παθών για τους Έλληνες αντί ανάστασης;
Καλή ανάσταση, λοιπόν, για εχθρούς και φίλους.