Ακούγοντας τα τραγούδια της αναπόφευκτα αρχίζεις να περπατάς στη Rive gauche του Σηκουάνα. Η ίδια, εξάλλου, παραδέχεται πως η κλασική μουσική, τα ακούσματα της τζαζ αλλά και το γαλλικό chanson επηρέασαν τον τρόπο γραφής της.
Όμως η Μαργαρίτα Χατζηνάσιου έχει ώριμη και δυνατή μουσική προσωπικότητα, έχει επιλέξει από τις επιρροές της και έχει πασπαλίσει με την άχνη τους τα ερωτικά της τραγούδια . Ναι, ίσως, κάπου στα μέρη του πιάνου να συναντάς την αισθητική ενός ρομαντικού lied που θα μπορούσε να σε παραπέμψει σε Schubert ή Schuman. Ναι, και η ενορχήστρωση έχει πολλές πινελιές τζαζ, ναι, και ο στίχος ερωτικός ποιητικός εξομολογητικός αίρει στοιχεία από τους γάλλους τροβαδούρους αλλά και από τους δικούς μας ποιητές του μεσοπολέμου. Από όπου κι αν αντλεί την έμπνευση της, έχει επιλέξει την αισθητική και την ευγένεια. Οι μελωδικές ιστορίες της Margo, ή μάλλον οι εξομολογήσεις, είναι όλες γραμμένες από την Μαργαρίτα Χατζηνάσιου (εκτός από μία που τους στίχους υπογράφει η Στεφανία Χαρσούλα), έχουν ως βάση το πιάνο, ενώ η ενορχήστρωση επιλέγει τη συνοδεία εγχόρδων, πνευστών και κρουστών και τα δένει μοναδικά υποστηρίζοντας ακόμα πιο έντονα την ουσία της κάθε μελωδίας. Η Μαργαρίτα Χατζηνάσιου διαθέτει πολύ όμορφη αισθαντική φωνή και ερμηνεύει τα τραγούδια της με ένα ιδιαίτερα εκφραστικό τρόπο.
Στις αρετές του δίσκου προστίθενται η επιμέλεια της παραγωγής και η ηχοληψία που υπογράφει ο θρυλικός παραγωγός Ron Saint Germain (Mick Jagger, U2, Muse, Soundgarden, The Cure, Ziggy κ.ά,). Καθώς και οι μουσικοί που συμμετείχαν αποτελούν ενεργά μέλη κορυφαίων μουσικών σχημάτων παγκοσμίως όπως New York Philarmonic Orchestra, Trans-Siberian Orchestra κ.ά. Το σχέδιο του εξωφύλλου έχει δημιουργήσει η Ινώ Καρέλλα. Ένα εξαιρετικός δίσκος με 10 υπέροχα μελωδικά τραγούδια.
Καλή ακρόαση.

Λιάνα Μαλανδρενιώτη
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet