Επιμέλεια: Κατερίνα Αναστασίου
• catana@freemail.gr

Cipher


Εγκαινιάζεται την Τρίτη 21 Απριλίου η έκθεση του Μανώλη Ζαχαριουδάκη, μια σειρά έργων μεγάλων διαστάσεων από χαρτί, υλικό που χρησιμοποιεί εδώ και 25 χρόνια. Στα βαριά χάρτινα τελάρα που έφτιαξε τα τελευταία δύο χρόνια η εικόνα είτε απουσιάζει είτε περιορίζεται σε σχεδόν αόρατα, ακανόνιστα πλέγματα και μερικές πινελιές. Το απτό, το υλικό, το βαρύ χάρτινο τελάρο δε λειτουργεί ως φορέας ή υπόστρωμα για το έργο, αλλά είναι το ίδιο το έργο, ενώ η κίτρινη «κορνίζα» που το περικλείει οριοθετεί και τονίζει το έργο-αντικείμενο. Παράλληλα, εκτίθενται μεγάλα ελαφριά πλέγματα, άτακτες συνθέσεις από λωρίδες εκτυπωμένου χαρτιού που πυκνώνουν και αραιώνουν τυχαία, αφήνοντας να περάσει το φως, όπως συμβαίνει στις φυλλωσιές των δέντρων. Η έκθεση διαρκεί έως τις 23 Μαΐου. Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή 11π.μ. - 8μ.μ., Σάββατο 11π.μ. - 3μ.μ.
έκφραση γιάννα γραμματοπούλου (Βαλαωρίτου 9Α, Αθήνα, τηλ.: 2103607598)

Hijo Nam: In Dialog with Greek History

Σε επιμέλεια της καθηγήτριας της Ιστορίας της Τέχνης Θάλειας Βραχοπούλου παρουσιάζεται μέχρι τις 14 Ιουλίου η έκθεση της Hijo Nam που αφορά στο διάλογο της καλλιτέχνιδας με τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Με αυτή τη δουλειά δεν γίνεται προσπάθεια μίμησης της αρχαιότητας εκ μέρους της Nam, αλλά ερμηνείας κάποιων σημαντικών εκθεμάτων του Μουσείου υπό το πρίσμα της τεχνοτροπίας της. Με πλήρη σεβασμό στη φύση των υλικών –αποτέλεσμα της επαφής της με τις κοσμοθεωρίες του ταοϊσμού και του βουδισμού– το μέταλλο ή ο πηλός γίνονται τα μέσα με τα οποία μας καλεί να δώσουμε τις δικές μας ερμηνείες στα έργα της τέχνης της, κάθε φορά που τα κοιτάμε.
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μ. Ανδρονίκου 6, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2313310201)

Comicdom

Η δέκατη διοργάνωση της γιορτής των comics του Comicdom Press και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης μάς υποδέχεται στις 24 Απριλίου για ένα τριήμερο, γεμάτο με εκθέσεις, προβολές, παρουσιάσεις και ανοιχτές συζητήσεις, workshops, διαγωνισμούς, παιδικό πρόγραμμα και άλλες δραστηριότητες. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν προσκληθεί και δίνουν το δικό τους «παρών», όπως ο ιρλανδός Declan Shalvey, ο γάλλος Patrice Killofer, ο ισπανός Miguel Gallardo ή η ολλανδή Barbara Stok, τους οποίους το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά. Η είσοδος είναι ελεύθερη κι επίσης προσφέρεται δωρεάν ο έγχρωμος, πολυσέλιδος κατάλογος με το πρόγραμμα και τα events. Ωράριο: 11π.μ. - 9.30μ.μ.
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ.: 2103680052, www.comicdom-con.gr)

Kelly

Μια σειρά φωτογραφιών γύρω από την αγάπη, τον πόθο, τη λαχτάρα και τον αισθησιασμό μάς παρουσιάζει ο Jack Burton. Ο νεαρός ουαλός καλλιτέχνης με κάθε φωτογραφία του εκθέτει ένα ένα τα καρέ από ένα ρομαντικό σενάριο. Αντικαθιστώντας την αίσθηση της αμεσότητας της συνυφασμένης με τη φωτογραφία με την αμεσότητα που χαρακτηρίζει το χειροποίητο –το οποίο υπαινίσσεται η βαθιά χειρονομιακή εργασία στο photoshop κατά την επεξεργασία των εικόνων, καθώς και οι χειροποίητες ζωγραφισμένες κορνίζες– τα έργα του Burton θίγουν ζητήματα που αφορούν στη σχέση μεταξύ της φωτογραφίας και της ζωγραφικής αλλά και της γλυπτικής. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Απριλίου και διαρκεί έως τις 6 Ιουνίου. Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή 12μ. - 8μ.μ., Σάββατο 12μ. - 4μ.μ.
Elika Gallery (Ομήρου 27, Αθήνα, τηλ.: 2103618045)
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet