«Στρατηγού Μακρυγιάννη απομνημονεύματα»

Με σκηνικό ένα χωμάτινο αλωνάκι και συνοδεία λύρας και ταμπουρά, ο Θανάσης Σαράντος αφήνει να ακουστεί ο λόγος του Μακρυγιάννη, για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή. Η παράσταση τιμά τα 150 χρόνια από το θάνατο του Μακρυγιάννη και παίχτηκε πέρυσι στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Τη σκηνική επιμέλεια έχει ο Σάββας Σουρμελίδης και τη μουσική ο Τζιχάν Τούρκογλου που παίζει ζωντανά πάνω στη σκηνή λύρα και ταμπουρά.
Πρεμιέρα το Σάββατο 25 Απριλίου και για 10 παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 6.30μ.μ., στο Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8 -12, Γκάζι).

«Το παγκάκι»
του Αλεξάντερ Γκέλμαν


Ενα ζευγάρι με θεμελιώδεις διαφωνίες αλλά και πίστη στον έρωτα αδυνατεί να βρει την ποθητή και για τους δύο λύση, το κοινό πεδίο συνεύρεσης. Δυο ξεροκέφαλοι άνθρωποι εναγωνίως ψάχνουν την αγάπη, ενώ ταυτόχρονα το σκάνε απ’ αυτή μόλις βρεθεί. Η παράσταση, που ξεκίνησε τη διαδρομή της στο θέατρο Βασιλάκου σε μορφή work in progress, παρουσιάζεται σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Παίζουν: Αλέξανδρος Καλπακίδης, Έλενα Μαρσίδου. Τη μουσική έγραψαν τα Κίτρινα Ποδήλατα.
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9μ.μ., από 20 Απριλίου ως 2 Ιουνίου, στον πολυχώρο Vault (Μελενίκου 26, Βοτανικός, τηλ.: 213 0356472 / 6945993870).

«Φαέθων»
του Δημήτρη Δημητριάδη


Συνεχίζονται μέχρι τις 10 Μαΐου οι παραστάσεις του έργου του Δ. Δημητριάδη «Φαέθων» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο σε μια πολύ καλή σκηνοθεσία, υπηρετείται άριστα από τους Περικλή Μουστάκη, Άρη Μπαλή, Ανέζα Παπαδοπούλου, Εύη Σαουλίδου και Σταυρούλα Σιάμου
Στα ίχνη του μυθικού Φαέθωντα, η πολυεπίπεδη και διακειμενική προσέγγιση του Δημήτρη Δημητριάδη έχει σαν επίκεντρο μια ζοφερή οικογενειακή τραγωδία με οικουμενικές διαστάσεις. Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά παρακολουθεί το φυσικό χρόνο της νύχτας μιας οικογένειας και εκτείνεται σε όλους τους χώρους του θεάτρου. Ο Φαέθων είναι ένα έργο για την πράξη. Μία παραβολή για την πάλη του ανθρώπου με το θείο και τη ζωτική ανάγκη της υπέρβασης, της αντίδρασης στην όποια άνωθεν επιβολή.
Παραστάσεις: Από Πέμπτη έως Σάββατο, στις 9μ.μ. και την Κυριακή στις 7μ.μ. (εκτός από 23-26/4), στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής (Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, τηλ.: 2108217877).

Φεστιβάλ «Φτερά στους νέους δημιουργούς»

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το θέατρο Eliart διοργανώνει φεστιβάλ για νέους δημιουργούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2015 και προσκαλεί νέους καλλιτέχνες - θεατρικές ομάδες, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιούς - να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση στη σκηνή του Eliart. Το Φεστιβάλ αναζητά πρωτότυπα ελληνικά κείμενα που αντικατοπτρίζουν τον παλμό της εποχής αλλά και κλασικά ελληνικά έργα διασκευασμένα με τη φρέσκια ματιά των νέων δημιουργών. Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, που θα αποτελείται από διακεκριμένους ανθρώπους της τέχνης, θα ψηφίσει και θα βραβεύσει την καλύτερη παράσταση. Η βραβευμένη παράσταση θα παιχτεί στο θέατρο Eliart το Σεπτέμβρη του 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 20 Μαΐου στο email: eliart@hotmail.gr. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3477677 (6-9μ.μ.) ή στο 6946519751

Μη διαγωνιστικό φεστιβάλ νέων ομάδων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τσάι στη Σαχάρα (Λαοδικείας 18, Ιλίσια) πραγματοποιεί το Μη διαγωνιστικό Φεστιβάλ νέων ομάδων με το οποίο συστήνει νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες στο κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέες ομάδες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο κάθε εβδομάδα, μία νέα θεατρική παράσταση θα παρουσιάζεται για τρεις ημέρες. Οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ μέχρι τις 25 Απριλίου επικοινωνώντας μέσω mail στη διεύθυνση «tsai2012saxara@gmail.com» αποστέλλοντας: Χαρακτήρα του project, περίληψη ιδέας, συντελεστές, διάρκεια της παράστασης. Στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 0120936.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet