Mε μεγάλη προσέλευση φίλων και συντρόφων έγινε την περασμένη Κυριακή η κοπή της πίτας της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ της Πλατείας Βικτωρίας-Αχαρνών, στο «Άλσος» του Πεδίου του Άρεως αυτή τη φορά.

«Θεσμός»

Η γιορτή καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια με αυξανόμενη επιτυχία, αποτέλεσμα της θετικής ανταπόκρισης στην ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί, να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν, αφήνοντας πίσω τις καθημερινές έγνοιες, άνθρωποι από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας. Παλιοί φίλοι και σύντροφοι με κοινές ευαισθησίες, που χάνονται στη διάρκεια του έτους πιεσμένοι από τις ανάγκες της ζωής, αλλά που δεν παύουν να κρατούν ζωντανές μέσα τους κοινές αναζητήσεις και προβληματισμούς, βρίσκονται ξανά και απολαμβάνουν τη χαρά του ανταμώματος, τη ζωντανή μουσική και τις σπιτικές γεύσεις, χορεύουν, τραγουδούν, ανταλλάσουν απόψεις, μοιράζονται προβληματισμούς.
Η φετινή εκδήλωση ειδικά, ξεχώρισε: πιο χαρούμενη, πιο αισιόδοξη από άλλες χρονιές, με μεγαλύτερη πίστη σε ένα ευοίωνο μέλλον. Οι λόγοι, πολλοί: Οι νωπές εντυπώσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση και η ευφορία από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, πρώτα απ’ όλα. Ύστερα ο ίδιος ο χώρος: το εμβληματικό «Άλσος» μέσα στο αναβαθμισμένο Πεδίο του Άρεως.

Το Πάρκο αλλιώς

Τόσο το «Άλσος», ανακαινισμένο σήμερα εκ βάθρων —ένας ευχάριστος, πολιτισμένος χώρος, άπλετα ανοιχτός στο φως και στο πράσινο— όσο και το ιστορικό Πάρκο, αγαπημένος τόπος συνάθροισης των Αθηναίων άλλοτε, για διασκέδαση, για περιπάτους στις καταπράσινες αλέες, για ένα ποτό στις περίφημες «Γαρδένιες», αφέθηκαν για χρόνια στην εγκατάλειψη και την απαξίωση από την Πολιτεία και οδηγήθηκαν σε μαρασμό.
Τώρα, χάρη στις προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής, το Πάρκο άφησε πίσω τη θλιβερή εικόνα της εγκατάλειψης και μπήκε ξανά στην καθημερινότητα των Αθηναίων σαν ένας πολυχώρος διασκέδασης, πολιτισμού, αθλητισμού, επαφής με τη φύση, χαλάρωσης. Αυτή η καινούργια, χαρούμενη εικόνα του Πάρκου γέμισε με ευφορία τους συνεορταστές, καθώς απολαμβάναμε, μέσα από το ηλιόλουστο «Άλσος», την εικόνα ενός γαλήνιου, καταπράσινου χώρου με αμέριμνους περιπατητές και παιδιά που έπαιζαν ξέγνοιαστα, και μαζί την εικόνα των κυριακάτικων επισκεπτών που απολάμβαναν ευφρόσυνα τον καφέ τους στη διπλανή αίθουσα. Εικόνες ζωής και αισιοδοξίας που βοήθησαν να παραβλέψουμε τα μικροπροβλήματα που προέκυψαν από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης, αλλά οπωσδήποτε τιμητική, προσέλευση φίλων και συντρόφων.
Αλλά και η ομόθυμη και εγκάρδια διάθεση μέσα στην αίθουσα δεν ήταν λιγότερο σημαντική αιτία για το χαρμόσυνο κλίμα. Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι με ανθρώπους που μοιράζεστε τους ίδιους αξιακούς κώδικες, ότι μπορείς να εκφραστείς χωρίς ενδοιασμούς, να εκμυστηρευτείς τα ερωτήματα που σε τον ταλανίζουν βέβαιος ότι θα βρεις συνετή και καθαρή μεταχείριση των ανησυχιών σου, αυτή η αίσθηση της εμπιστοσύνης, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης είναι που μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση ότι αξίζει να συνεχίσουμε τη συλλογική προσπάθεια, ότι έχει νόημα η συσπείρωση όσο το δυνατόν περισσότερων συντρόφων για τον κοινό σκοπό, τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής και της εργασίας του λαού, ενόψει μάλιστα των επερχόμενων πολλαπλών εκλογών μέσα στο 2019.

Μπορούμε

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση αισιοδοξίας και μαχητικότητας κινήθηκαν και τα σύντομα λόγια που απηύθυναν οι πολιτικοί που συμμετείχαν στη γιορτή: ο Παναγιώτης Ρήγας, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α΄ Αθήνας και πρώην υπουργός Παιδείας, η Ερμίνα Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη.
Η συνάντηση στο καταπράσινο Πάρκο έδειξε ότι μπορούμε, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την ανταλλαγή απόψεων, τη σύμπνοια με την πολιτισμένη και νηφάλια διαφωνία, να αντλούμε τη δύναμη που χρειάζεται για να υποστηρίξουμε έμπρακτα την επέκταση και λειτουργία φυσικών χώρων και δομών όπως το Πεδίο του Άρεως, που αναβαθμίζουν τη ζωή όλων μας.
Θα συνεχίσουμε έτσι.

Το Συντονιστικό της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ
Πλατείας Βικτωρίας-Αχαρνών
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet