Του Ρένου Γεωργίου

Δεν είναι νέος στην «πιάτσα» ο Ευάγγελος Αντώναρος. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική θεωρείτο έγκυρος δημοσιογράφος και σίγουρα κάλυψε έστω και ένα από τα γεγονότα όπως η δημιουργία της «Πολιτικής Άνοιξης» του Αντώνη Σαμαρά, το «Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών» του Δημήτρη Αβραμόπουλου και τη «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη. Πρόκειται για πολιτικές κινήσεις που επιβεβαίωσαν τη ρήση του ιδεολογικού ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, Γεωργίου Αβέρωφ, «όπο��ος βγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος». Άρα το να επιβεβαιώνει ο ίδιος, μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης, τη φήμη που κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα για την ίδρυση κόμματος, περισσότερο διαθεσιμότητα και διαπραγμάτευση από θέση ισχύος μαρτυρά παρά μία νέα πρόταση για τον χώρο της κεντροδεξιάς.
Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση από πλευράς Ευάγγελου Αντώναρου, που λίγοι αντελήφθησαν και ακόμα λιγότεροι κατάλαβαν γιατί έγινε, παρουσιάζει τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο των αρίστων όπου η παντελής έλλειψη προγράμματος και τα συνεχή λάθη, όχι μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο πολιτικής επάρκειας οδηγεί μέλη του χώρου και αναλυτές να λένε «μπορεί ο Τσίπρας να μην κερδίσει τις εκλογές, σίγουρα όμως ο Κυριάκος θα τις χάσει»

Ο «πατριωτικός χώρος»

Εκεί που απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν σχέδια τα οποία μάλιστα εφαρμόζονται και μπορεί να αποδώσουν καρπούς, είναι ο χώρος μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής ή «πατριωτικός χώρος» όπως τον αποκαλούν όσοι εμπλέκονται με αυτόν. Κεντρική μορφή αυτήν την περίοδο είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος επιδιώκει να ξαναμπεί στη βουλή, την οποία «κοσμούσε» με την παρουσία του από το 2007 έως το 2012, τότε που ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων έπαιξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τον ΛΑ.Ο.Σ.
Ο άνθρωπος που μέσω των τηλεπωλήσεων εμπορευόταν χειρόγραφες επιστολές του Χριστού, θέλει να ξαναμπεί στη Βουλή και για να τα καταφέρει δεν δείχνει να έχει κανένα ηθικό φραγμό. Το χειρότερο είναι ότι ανάλογη είναι και η συμπεριφορά των ανθρώπων που προσπαθεί να συνεργαστεί μαζί τους με πρώτο και καλύτερο τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Πριν από μερικούς μήνες ο Κρανιδιώτης σχεδόν διέλυσε το κόμμα που είχε προσπαθήσει να φτιάξει, τη «Νέα Δεξιά» και εγκαταλείποντας τους ανθρώπους του, διαπραγματεύτηκε με τον Κυριάκο Βελόπουλο μία θέση στα ψηφοδέλτια της «Ελληνικής Λύσης», όπως ονομάζει ο Κυριάκος Βελόπουλος το δικό του κόμμα. Τα σχέδια είχαν προχωρήσει τόσο πολύ που σε ορισμένους δήμους της Αθήνας πριν τις παρελάσεις της 28η Οκτωβρίου κατατέθηκαν στεφάνια εκ μέρους εκπροσώπων «του κόμματος του κυρίου Βελόπουλου» όπως είπαν εκφωνητές από μικροφώνου. Στο τραπέζι της συνεργασίας τους ο Βελόπουλος έβαζε τις επαφές με τον Καρατζαφέρη και τη διείσδυση στον κόσμο μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών του και ο Κρανιδιώτης ένα καλύτερα συγκροτημένο κόμμα και τις διεθνείς επαφές του, κυρίως με τη Μαρί Λεπέν και άλλους ευρωπαίους ακροδεξιούς.

Η συνεργασία θα αρχίσει στις ευρωεκλογές

Η συνεργασία έσπασε όταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης διαπίστωσε ότι ο Βελόπουλος δεν τον προωθούσε στα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια με τα οποία συνεργάζεται αλλά αντικειμενικός σκοπός του ήταν να διαλύσει το κόμμα του, για να μην έχει ανταγωνισμό από ομοϊδεάτη του και μάλιστα περισσότερο καταρτισμένο από τον ίδιο. Σήμερα και υπό τις ευλογίες του ηγέτη του χώρου, Γιώργου Καρατζαφέρη, έχει έρθει επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών με αποτέλεσμα να καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις η «Ελληνική Λύση» με ποσοστά γύρω στο 3% που μπορεί και να του επιτρέψουν την είσοδο στη βουλή. Ο Κυριάκος Βελόπουλος στρέφεται κυρίως «σε πατριώτες που πρόδωσε ο Πάνος Καμένος» αλλά και σε ανθρώπους που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος τους «απογοήτευσε και δεν θα τον ξαναβάλουν στη βουλή». Οι τελευταίοι, βέβαια, δεν είναι ένα συμπαγές ιδεολογικά κομμάτι ψηφοφόρων αλλά μεμονωμένες περιπτώσεις που κριτήριο στην επιλογή τους είναι «η πλάκα και η αντίδραση σε αυτά όλα που έχουν βαρεθεί». Σύμφωνα με πηγές του χώρου, η συνεργασία θα αρχίσει από τις ευρωεκλογές με στόχο την εκλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη, και θα συνεχιστεί έως το βράδυ των εθνικών εκλογών στις οποίες επιδιώκουν να εκλεγούν οι Κυριάκος Βελόπουλος, Φαήλος Κρανιδιώτης και Παναγιώτης Μπαλτάκος. «Από εκείνο το σημείο και μετά ο καθένας θα βαδίσει τον δρόμο του», είπε στην «Ε» η ίδια πηγή.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet