Re-thinking environment


Ομαδική έκθεση φωτογραφίας σε επιμέλεια της Νίνας Κασσιανού και με θεματολογία που περιστρέφεται γύρω από τη σχέση της ανθρωπότητας με τη φύση παρουσιάζεται μέχρι τις 4 Μαΐου. Σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα εκτυλίσσεται η ζωή, ωστόσο η αλληλεπίδραση και η σύμπλευση αυτών των διαφορετικών φυσικών, αστικών και βιομηχανικών πεδίων γεννά μια σειρά ποικίλων ερωτημάτων: Πώς ο χαρακτήρας και η όψη του περιβάλλοντος επηρεάζουν την εμπειρία τους καθενός και της καθεμιάς μας; Πώς ερμηνεύεται και πώς παρουσιάζεται ο εκάστοτε χώρος μέσα από τη φωτογραφική ματιά; Υφίσταται υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τι περιλαμβάνει μία ευρύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή της; Ενδεικτικά, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γ. Γιατρομανωλάκης, Κ. Ορδόλης, Έ. Χαλιορή, L. Hoffmann, B.eba Stoppani. Ωράριο: Τετάρτη, Σάββατο 12μ - 5μμ, Πέμπτη, Παρασκευή 12μ - 7μμ.
ΔΛ Gallery (Αγίου Δημητρίου 74 & Μεσολογγίου 55 Α, Πειραιάς, τηλ.: 2104631933)

 

Nocturnes


Ενας κόσμος στο μεταίχμιο αποτυπώνεται στη νέα, ιδιαιτέρως προσωπική δουλειά του Γιάννη Αδαμάκη που αναφέρεται στα «Νυχτερινά». Η επιλογή τού τίτλου αναφέρεται τόσο στο χωροχρονικό προσδιορισμό των ζωγραφικών έργων όσο και στη σύνδεσή τους με τον κόσμο του ονείρου, του φαντασιακού, του υποσυνείδητου, των ενδόμυχων σκέψεων και επιθυμιών, των απογοητεύσεων και των προσδοκιών. Ο θεατής καλείται μέσω της περιήγησής του να μεταφερθεί σε μία ανάλογη εμπειρία όπως αυτή που βίωσε και αποτυπώνει ο καλλιτέχνης, δηλαδή να αναζητήσει εσωτερικά και να ζήσει τη δική του ιστορία και να αφουγκραστεί τη δική του πραγματικότητα. Η έκθεση είναι ανοιχτή μέχρι τις 16 Μαρτίου. Ωράριο: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11πμ - 3μμ, 5 - 8μμ, Τετάρτη 11πμ - 3μμ, Σάββατο 11πμ - 2μμ.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλατεία Κολωνακίου 20, Αθήνα, τηλ.: 2103608278)

 

Κούκλες και παιχνίδια από την Ιαπωνία


Στο πλαίσιο του εορτασμού της 120ης επετείου των Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας - Ιαπωνίας (1899 - 2019) λαμβάνει χώρα έκθεση στην οποία παρουσιάζεται συλλογή από ιαπωνικά παραδοσιακά παιχνίδια και κούκλες, που συνδέονται με εθιμικές γιορτές και αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του μακρόχρονου πολιτισμού της Ιαπωνίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, για παράδειγμα, στη Γιορτή των Κοριτσιών Hina Matsuri, σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο στις 3 Μαρτίου οι οικογένειες κοριτσιών τοποθετούν στα σπίτια τους μια σκάλα καλυμμένη με κόκκινο χαλί. Εκεί ντύνουν και στολίζουν κούκλες με παραδοσιακά κοστούμια, αναπαριστώντας το αυτοκρατορικό ζεύγος, τους αυλικούς, τους μουσικούς και τους υπηρέτες του αυτοκρατορικού οίκου κατά την περίοδο Heian, προκειμένου να συμβολίσουν την καλή τύχη. Η έκθεση διαρκεί έως τις 30 Ιουνίου. Ωράριο: Πέμπτη έως Κυριακή 10πμ - 6μμ.
Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών (Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος, Π. Φάληρο, τηλ.:2126875280)

 

Τango nocturne




Σε επιμέλεια της Ευαγγελίας Καϊράκη και της Μαρίας - Μόσχα Καρατζόγλου παρουσιάζεται ομαδική έκθεση, της οποίας οι καλλιτέχνες εμπνέονται από το tango, τον ενδοστρεφή δυαδικό χορό που ξεκίνησε από τις φαβέλες του Buenos Aires και του Modevideo, για να κατακτήσει τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή με πρώτο το Παρίσι. Η κουλτούρα της μουσικής έκφρασης του υποκόσμου που δημιουργήθηκε και εκκοσμικεύτηκε, διασκευάζεται εικαστικά από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, όπως από τον Τάσο Δήμο, την Αγγέλα Καράλη, την Πηνελόπη Μερκούρη, τον Κώστα Σπανάκη, τη Σοφία Σταύρου κ.ά. Η έκθεση διαρκεί έως τις 16 Μαρτίου.
kaplanon 5 (Καπλανών 5 & Μασσαλίας, Αθήνα, τηλ.: 2103390946)
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet