Τα συλλογικά μας προβλήματα θα λυθούν με συλλογικές προσπάθειες

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μάρτη πραγματοποιήθηκε η 3η πανελλαδική συνδιάσκεψη των σχημάτων BLOCO ριζοσπαστικής αριστεράς. Φοιτητές και φοιτήτριες από όλη την Ελλάδα συναντηθήκαμε στο Πάντειο πανεπιστήμιο, το οποίο αποτέλεσε σημείο παραγωγικής και δημοκρατικής συζήτησης τόσο για θέματα που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, όσο και για θέματα που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια της διήμερης διαδικασίας αναλύσαμε διεξοδικά τις πολιτικές μας θέσεις και αιχμές, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να κάνουμε ηγεμονικό το πολιτικό μας σχέδιο στο πανεπιστήμιο. Βασικός μας στόχος και πρωτεύουσα διεκδίκηση αποτελεί η ενίσχυση του δωρεάν, δημόσιου και δημοκρατικού χαρακτήρα του πανεπιστημίου.
Για εμάς το πανεπιστημιακό άσυλο αποτελεί συστατικό στοιχείο του πανεπιστημίου, καθώς είναι ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος, όπου οι ιδέες οφείλουν να διακινούνται ελεύθερα. Με αυτό τον τρόπο το πανεπιστήμιο γίνεται εστία προάσπισης των φοιτητικών και κοινωνικών αγώνων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει με τη σειρά του στην ανασυγκρότηση των φοιτητικών μας συλλόγων. Ως BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς θέλουμε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στον φοιτητικό τους σύλλογο και να γίνονται και οι ίδιοι κομμάτι των αποφάσεων και της επίλυσης των προβλημάτων.
Στη διαδικασία παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και ευρύτερα, όπως η ΑΣΚ Νομικής, ο Σύλλογος Αλβανών φοιτητών, η αντιφασιστική πρωτοβουλία “Μη μένεις στο σκοτάδι”, το σωματείο εργαζομένων ΣΕΣΕΠΕΤΕ, Φοιτητές από την Μειονότητα Θράκης, Εστιακοί φοιτητές, καθώς και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και των ΑμεΑ.
Η παρουσία των παραπάνω στην διήμερη διαδικασία μας κατέστησε σαφές ότι το BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι αυτό που παλεύει για τα δικαιώματά τους και διεκδικεί μαζί τους έναν κόσμο που θα τους χωράει όλους/-ες/-α. Μαζί με όσους βιώνουν την καταπίεση και τον κοινωνικό αποκλεισμό και την καταπάτηση θεμελιωδών τους δικαιωμάτων οραματιζόμαστε έναν κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης και δίνουμε μαζί τη μάχη για την διαμόρφωση του πανεπιστημίου στα μέτρα των αναγκών μας, Αλλά και για το δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό χαρακτήρα του. Τα συλλογικά μας προβλήματα θα λυθούν με συλλογικές προσπάθειες. Ο ατομικός δρόμος δεν ήταν ποτέ η λύση! Μέσα από την ενεργή συμμετοχή, Θα διαμορφώσουμε έναν κόσμο για όλ#!

Μαρία Γεωργακοπούλου
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet