Ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική Συνάντηση Δομών Αλληλεγγύης 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή η Πανελλαδική Συνάντηση Δομών Αλληλεγγύης «Μαζί για την Αλληλεγγύη», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 2-3/3/2019, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη διεξαγωγή έξι εργαστηρίων επάνω σε θέματα αλληλεγγύης.
Με τη συμμετοχή εκπρόσωπων συλλογικοτήτων από πόλεις της Ελλάδας, αλλά και των γειτονιών της Αθήνας, αντιπροσωπειών από τη Νορβηγία και το Βέλγιο, αλλά και από Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο που απέστειλαν χαιρετισμό, όσοι βρέθηκαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να δικτυωθούν, ν’ ανταλλάξουν εμπειρίες κι απόψεις σε θέματα όπως είναι το προσφυγικό, η τροφή, οι αγορές καταναλωτών, τα ΚΙΦΑ, η Ισότητα των Φύλων, η Κοινωνική κι Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ), αποδεικνύοντας έμπρακτα, ότι μαζί αποτελούν συλλογικότητες ενίσχυσης της κοινωνικής συμμετοχής, της δημοκρατίας, του κοινωνικού ελέγχου και της ισοτιμίας.
Σε συνολική αποτίμηση της Πανελλαδικής Συνάντησης προχώρησε η «Αλληλεγγύη για Όλους» στο κλείσιμο του διημέρου. Ο συντονιστής, Μιχάλης Υδραίος, υπογράμμισε ότι η παρουσία και η δράση των δομών αλληλεγγύης κρίνεται απαραίτητη σε ό,τι έχει να κάνει με την εξάλειψη φαινομένων ακραίας φτώχειας, αν και οι ίδιες οι δομές, βρίσκονται σε μια μεταβατική περίοδο, καθώς το οικονομικό κλίμα στη χώρα παρουσιάζει βελτίωση. Στα συμπεράσματα της Πανελλαδικής τονίστηκε από την συνέλευση της «Αλληλεγγύης για Όλους» ότι οι συνέπειες της κρίσης και της κονιορτοποίησης της κοινωνίας παραμένουν παρούσες και πως οι δομές αλληλεγγύης με τον αυτόνομο, κινηματικό τους χαρακτήρα, οφείλουν να παρακολουθούν την πορεία των πολιτικών εξελίξεων, υψώνοντας, όπως πάντα, φραγμό στο φασιστικό κίνδυνο, σε φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού, στην επιχείρηση παλινόρθωσης του νεοφιλελευθερισμού και του εθνικισμού που απειλεί δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Σημειώθηκε επίσης, ότι θα γίνει προσπάθεια πύκνωσης των διαβουλεύσεων μεταξύ των δομών σε οριζόντια βάση και πως ο ρόλος της «Αλληλεγγύης για Όλους» θα παραμείνει επικουρικός, αλλά και εποικοδομητικός, σχετικά με τον συντονισμό και τη δικτύωση των δομών αλληλεγγύης σε πανελλαδικό επίπεδο.

(Δείτε αναλυτικά τα συμπεράσματα στο https://www.solidarity4all.gr/el/news/mazi-gia-tin-allileggyi-oloklirothike-i-panelladiki-synantisi-domon-allileggyis )
Πρόσφατα άρθρα ( Κοινωνία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet