ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες άφησαν τις σχολικές αίθουσες την περασμένη Παρασκευή για να συμμετέχουν στην παγκόσμια σχολική απεργία για την κλιματική αλλαγή. Η συμμετοχή ήταν η απόδειξη πως βλέπουμε να αναπτύσσεται ένα παγκόσμιο νεολαιίστικο κίνημα: σε 1.659 πόλεις από 105 χώρες σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη, εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες διαδήλωσαν ώστε να γίνει επιτέλους πρώτη προτεραιότητα το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και να παρθούν μέτρα. «Ο χρόνος τελειώνει», όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, και «δεν αφήνουμε άλλο τον πλανήτη στα χέρια αυτών που τον κατέστρεψαν», συμπληρώνουν τα παιδιά.
«Είμαστε εδώ, για το μέλλον μας», «Πάνω από τα κέρδη ο πλανήτης», «Να αλλάξουμε το σύστημα όχι το κλίμα», «Το μέλλον μας υπό εξαφάνιση», «Το μέλλον μας ανήκει», «Πολιτική αλλαγή, όχι κλιματική αλλαγή», «Δεν υπάρχει πλανήτης Β», «Οι μεγάλοι να γυρίσουν στα θρανία, το έχασαν το μάθημα», «Να αλλάξουμε για το κλίμα» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν σε κάθε γωνιά της Γης.
Το κίνημα αυτό είναι το μέλλον και η ελπίδα και είναι σαρωτικό ενάντια στην κλιματική αλλαγή, ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες, ενάντια στις πολιτικές ελίτ, υπέρ του περιβάλλοντος, υπέρ της επιστήμης, υπέρ της παιδείας, υπέρ του μέλλοντος.

 
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet