Όλοι οι συντελεστές της γιορτής στο γήπεδο της Εργάνης Βύρωνα.

Ο Θοδωρής προσβλήθηκε από τη νόσο Batten σε ηλικία μόλις έξι ετών. Πρόκειται για μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, η οποία χτυπά πρώτα την όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας. Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Ο Θοδωρής όμως με τη δύναμη που έκρυβε κατάφερε να πετύχει το θαύμα, είναι 24 ετών και έχει πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχοντας πάντα δίπλα του την οικογένειά του. Το 2019, ίσως είναι η χρονιά του, αφού έχει κληθεί από αμερικανικό πανεπιστήμιο προκειμένου να συμμετάσχει σε μια πειραματική θεραπεία. Η ιστορία του Θοδωρή έγινε γνωστή από την πρωτοβουλία Solidarity Athletes - Αλληλέγγυοι Αθλητές και ενέπνευσε όλους και όλες εμάς προκειμένου να στηρίξουμε το… θαύμα. Οταν οι Αλληλέγγυοι Αθλητές γνωστοποίησαν την ιστορία του Θοδωρή, έκαναν και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: Μας ενέπνευσαν να πιστέψουμε σε αυτή. Να πιστέψουμε στο «θαύμα». Οταν γνωρίσαμε τον Χρήστο και την Χριστίνα, καταλάβαμε πολλά περισσότερα… Γιατί αν ρωτήσετε ποιο είναι το «θαύμα του Θοδωρή» (Theodore’s Miracle) αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό οι γονείς του, είναι αυτό το μαγικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει μαζί με τον αδελφό του Βασίλη οδηγώντας και τον ίδιο στην καθημερινή υπέρβαση, βοηθώντας τον να διαψεύσει κάθε ιατρικό, αρνητικό στατιστικό.
Την περασμένη Δευτέρα, λοιπόν, διοργανώθηκε στο γήπεδο της Εργάνης στον Βύρωνα «Γιορτή αλληλεγγύης» για τον Θοδωρή με τη συμμετοχή των ομάδων ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Δόξα Βύρωνα, Αθηναϊκός, Ολυμπιάδα Υμηττού, Πανιώνιος Καισαριανής, Αστέρας Βύρωνα, η ομάδα με προσφυγάκια από τον Ελαιώνα… Αλλα και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές: Γιώργος Μπαντής, Χρήστος Αλμπάνης, Γιώργος Μασούρας, Φιόρι Ντουρμισάι, Ανδρέας Γιαννιώτης, Σάββας Τσαμπούρης, Σάκης Παντελιάδης, Γιώργος Σαραμαντάς, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μάκης Βουκελάτος. Μια δεκάδα αστέρια (ενδεκάδα με τον Γιώργο Καραγκούνη που βρέθηκε επίσης εκεί) βρέθηκαν στην Εργάνη όχι επειδή «έπρεπε» αλλά γιατί το ήθελαν, γιατί έχουν και αυτοί πιστέψει το «θαύμα του Θοδωρή». Και πέρασαν όμορφα χαμογελώντας διαρκώς και μοιράζοντας πάσες και αγάπη στα πιτσιρίκια. Μάλιστα έπαιξαν και σε φιλικό «έκπληξη» ανάμεσα σε μικτή ομάδα από πιτσιρίκια και τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Τα πιτσιρίκια νίκησαν με 3-2 αλλά ο… Μπαντής έβαλε γκολ με κεφαλιά!
Στη γιορτή ήταν και ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, που αγκάλιασε την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή μαζί με τους ανθρώπους της Κοινωνικής Κουζίνας «Αλλος Άνθρωπος». Μαγείρεψαν, βοήθησαν και μοίρασαν χαρά στα πιτσιρίκια με την κουτάλα και το καζάνι. Ηταν εκεί οι μουσικοί Gary Frad και Vasilis Loukadakis, αλλά και ο dj Κώστας Στρατόπουλος που έπαιξε ασταμάτητα για ώρες πολύ ωραία μουσική. Στο γήπεδο της Εργάνης για τον Θοδωρή βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο δήμαρχος Βύρωνα Ακης Κατωπόδης, καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων του Δήμου.
Την προσπάθεια εμπνεύστηκε και στήριξε ο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» και η εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» της Αλέκας Ζουμή. Να πως περιγράφει η ίδια στο facebook το «στήσιμο» της εκδήλωσης: Αυτή η ιδέα της «μιας Τετάρτης» ήρθε να ταυτιστεί με αυτή του Πέτρου Μήτρου. Μετά την κοπή της πίτας του Αστέρα Βύρωνα. «Σκέφτομαι να κάνουμε ένα τουρνουά με το ραδιόφωνο για τον Θοδωρή» του λέω. «Κι εγώ θέλω να κάνουμε με τον Αστέρα» μου απαντά. «Ωραία, ας το κάνουμε μαζί»… Ο Πέτρος σχεδίασε τα πάντα στο κομμάτι του τουρνουά μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Με σχολαστικότητα σε όλα. Μου άλλαξε την αρχική ιδέα (για να γίνει Κυριακή) και είχε σε όλα δίκιο. Μετά από δέκα και δώδεκα ώρες δουλειά, έφτιαχνε προγράμματα, τύπωσε ακόμη και οδηγίες για τους επισκέπτες. Μίλησε με τις ομάδες που αποδέχτηκαν την πρόσκληση με χαρά και τελικά ήταν όλοι εκεί. Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να γράψω ρεπορταζιακό κείμενο για τα όσα έγιναν χθες στην Εργάνη. Ευτυχώς, το έχουν κάνει εξαιρετικά οι φίλοι μας. Εγώ θέλω μόνο να πω πως κάτι ωραίο και σημαντικό μόνο πολλοί-πολλές μαζί μπορούν να το πετύχουν. Και βέβαια, να υπάρχει ένας σημαντικός στόχος, κάτι για το οποίο χρειάζεται να πιστέψεις…

Στο www.theodoresmiracle.org μπορείτε να αγοράσετε τα βραχιολάκια ενίσχυσης του Θοδωρή.

Μάκης Διόγος
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet