ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ (ΣΦΕΑ) 1967-1974Είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε την απορία μας για τους λόγους που δεν επιτρέπουν την επαναφορά του αντιτορπιλικού «Βέλος» στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης Φλοίσβου.
Την απορία μας αυτή και τις ανησυχίες μας έχουμε κοινοποιήσει στον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχο Νικόλαο Τσιούνη στις 10-10-2018. Ο Αρχηγός Π.Ν. μας απάντησε στις 27-11-2018 ότι οι επισκευές συνεχίζονται κανονικά και θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Επίσης, για το θέμα έχουμε ενημερώσει τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα.
Το «Βέλος» απουσιάζει από τη θέση του επί 22 μήνες, από την ημέρα δηλαδή που ρυμουλκήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας για εργασίες συντήρηση-αναπαλαίωσης ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητά του ως επισκέψιμο Μουσείο. Οι εργασίες και με την οικονομική συμβολή ιδιωτών ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, έχουν από καιρό περατωθεί και το πλοίο ελλιμενίζεται έκτοτε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας χωρίς να διαφαίνεται προοπτική επιστροφής του στον Φλοίσβο.
Απεναντίας, περίεργο δημοσίευμα προ τετραμήνου στην εφημερίδα «Real News» απαξιώνει την αντιδικτατορική δράση του πλοίου με τον ανιστόρητο ισχυρισμό ότι η συμβολή του στο Κίνημα του Ναυτικού ήταν μύθος. Βεβαίως η ιστορία έχει καταγράψει το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το Κίνημα του Ναυτικού θα ήταν μύθος εάν ο αείμνηστος Ναύαρχος Νίκος Παππάς με τη δράση του δεν αποκάλυπτε παγκοσμίως την έκτασή του, στερώντας από τη χούντα και τους πάτρωνες της από το επιχείρημα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στήριζαν τη δικτατορία.
Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να αποσύρεται μια σελίδα της Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας, η μοναδική που τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις και παιδεύει τις νέες γενιές που μπορούν να επισκέπτονται το Μουσείο που θυμίζει διαχρονικά τους αγώνες ηρώων, όπως ο αείμνηστος Σπύρος Μουστακλής, που συμμετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού καθώς και όλων των μελών και αξιωματικών από όλα τα όπλα που πήραν μέρος στον Αντιδικτατορικό Αγώνα.
Μετά από όλα αυτά ως Σύνδεσμος Φυλακισμένων Εξορισθέντων Αντιστασιακών ζητάμε να απαντηθούν οι απορίες μας, να υπάρξει κάποια απάντηση για το πότε θα επιστρέψει το αντιτορπιλικό «Βέλος» εκεί που ανήκει.
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet