Για την Ευρώπη, για την ΕλλάδαΜε την προεκλογική περίοδο σε πλήρη εξέλιξη και την αξιωματική αντιπολίτευση να θέλει να προσδώσει στις ευρωεκλογές του Μαϊου δημοψηφισματικό χαρακτήρα με εθνικό περιεχόμενο, τα κρίσιμα διακυβεύματα αυτής της αναμέτρησης διατρέχουν τον κίνδυνο να βρεθούν στο περιθώριο.
Η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει ιδιαίτερο λόγο να αναφερθεί στα κρίσιμα ερωτήματα για την προοπτική, την κατεύθυνση και το μέλλον της Ευρώπης, που απαιτούν σαφείς απαντήσεις τόσο από τις πολιτικές ομάδες της ευρωβουλής, όσο και από τις εθνικές πολιτικές δυνάμεις. Κάτι τέτοιο θα αποκάλυπτε τη σύμπλευσή της με τις πιο συντηρητικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ευρώπης, που, επιπλέον, έχουν αφήσει τις χειρότερες εντυπώσεις στον ελληνικό λαό με τη στάση τους και τις επιλογές τους στη διάρκεια των χρόνων της κρίσης. Γι’ αυτό προτιμάει να συμπεριφέρεται μπροστά στις ευρωεκλογές, σαν να πρόκειται για μια πρώτη φάση των εθνικών.
Δεν δείχνει, επίσης, ιδιαίτερη ανησυχία για τα ευρήματα πρόσφατης ευρωπαϊκής έρευνας, που εμφανίζει πολύ πιθανό το ενδεχόμενο η ευρωομάδα της ακραίας εθνικιστικής και ξενοφοβικής δεξιάς να είναι δεύτερη δύναμη στην επόμενη ευρωβουλή. Ενδείξεις τέτοιας ανησυχίας φοβάται ότι θα την απομάκρυναν από ένα εσωτερικό ακροατήριο, στο οποίο προσβλέπει για να αυξήσει την εκλογική επιρροή της στις ευρωεκλογές και στις εθνικές.
Το βάρος πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ και στις δυνάμεις που συντάσσονται μαζί του με σχέσεις ισοτιμίας στην προοδευτική συμμαχία, για να αναδείξουν τη σημασία της εκλογικής αναμέτρησης αυτής για το μέλλον της Ευρώπης, τα κρίσιμα ζητήματα που ορθώνονται μπροστά της και να προβάλουν εκείνες τις θέσεις που απομονώνουν τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και συμπαρατάσσουν απέναντί τους τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την ανοιχτή, δημοκρατική, αλληλέγγυα και κοινωνική Ευρώπη των λαών.
Έχουν, άλλωστε, το πλεονέκτημα ότι χαράζουν τη διαχωριστική γραμμή με τον ίδιο τρόπο στο εσωτερικό και στην Ευρώπη. Αν η ΝΔ επιδιώκει με ένα ευνοϊκό για αυτήν αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές να ανακόψει την πορεία που ξεκίνησε το 2015 για τη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, η προοδευτική συμμαχία, καλείται να το αποτρέψει, να δώσει τη μάχη στις 26 Μαΐου με αποφασιστικότητα. Ακριβώς, για να μείνει ανοιχτός αυτός ο δρόμος για τους πολλούς.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet