Κλίμα αισιοδοξίας και νίκης στην παρουσίαση του συνδυασμού Αλληλέγγυα Πόλη-Συμμαχία για το ΊλιονΣε μια όμορφη ανοιχτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Ιλίου με την μαζική παρουσία εκατοντάδων πολιτών παρουσίασε την περασμένη Τρίτη, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού της η δημοτική κίνηση Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» και ο υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας.
«Χιλιάδες πολίτες, που αγωνιούν για την πόλη τους, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε εμάς και ζητούν την αλλαγή σελίδας» τόνισε ο Κώστας Κάβουρας στην ομιλία του, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «έχω την τιμή να βρίσκομαι μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο, φιλόδοξο εγχείρημα, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η πόλη μας».
«Η επί 36 χρόνια παρουσία των ίδιων ανθρώπων στο τιμόνι του Δήμου, ήρθε η ώρα να τελειώσει», προσδιορίζοντας ως στόχο τη νίκη, κάνοντας λόγο για δημιουργικές προτάσεις και ρεαλιστικό σχέδιο για την προώθηση αποφασιστικών λύσεων για το Ίλιον.
«Απέναντι σε μια πόλη δίχως ταυτότητα – αντιτάσσουμε μια πόλη πολιτισμού, αλληλεγγύης και ποιότητας ζωής. Απέναντι στην μισαλλοδοξία προβάλλουμε την ενίσχυση της δημοκρατίας και της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού στη διαφορετικότητα.Απέναντι στην εικόνα των γειτονιών της εγκατάλειψης, της μιζέριας και της φθοράς, τις συνοικίες α’ και β’ κατηγορίας, θέλουμε να δημιουργήσουμε όμορφες, ζωντανές γειτονιές που θα αναδεικνύουν την διαφορετικότητα τους. Απέναντι στα “παχιά” λόγια και τις εύκολες υποσχέσεις «προστιθέμενης αξίας» αντιπροτείνουμε ένα βιώσιμο μοντέλο τοπικής ανάπτυξης με κινητήρια δύναμη τους ανθρώπους της πόλης μας. Η πόλη μας εξάλλου, είναι πρώτα από όλα οι άνθρωποι της. Απέναντι στη στασιμότητα, αντιτάσσουμε την εξωστρέφεια, την τεχνολογική και καινοτόμα δράση. Οραματιζόμαστε μια πόλη “έξυπνη”, μια πόλη με ρίζες στο παρελθόν, αλλά με το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κάβουρας θέτοντας τα διακυβεύματα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης, ανέλυσε τα τρία κριτήρια βάσει των οποίων συγκροτήθηκε: «Nα είναι ενεργοί πολίτες. Ο καθένας να είναι δραστήριος στο χώρο που κινείται αναζητώντας λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή όλων. Nα είναι ικανοί, δηλαδή να είναι καλοί σε αυτό που κάνουν – σε ότι κάνει ο καθένας, αρκεί να το κάνει καλά. Να έχουν όρεξη να δουλέψουν».
Στην συνέχεια, ο κ. Κάβουρας, παρουσίασε όλους τους υποψήφιους και όλες τις υποψήφιες του συνδυασμού, μια «ομάδα έντιμων και ικανών ανθρώπων» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απευθύνουν στους παρευρισκόμενους από έναν σύντομο χαιρετισμό.
Τέλος, χαιρέτησαν στην εκδήλωση ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Βίτσας, υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι βουλευτές Β’ Αθήνας, Χαρά Καφαντάρη και Νίκος Τόσκας, ο βουλευτής Β’ Αθήνας και υπ. Ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο πρ. βουλευτής, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θοδωρής Σχινάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Νικολέτα Δανιά, Χριστόφορος Δανάκος, Νεκτάριος Κορδής και Αναστασία Στεφανοπούλου και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υπ. ευρωβουλευτής, Γιώργος Πετρόπουλος, οι υπ. ευρωβουλευτές, Ελευθερία Αγγέλη, Γιώτα Λαζαροπούλου, Ιωάννα Κοντούλη, Πάνος Λάμπρου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιλίου, Βαγγέλης Αυγουλάς, Χρήστος Μπατσής και Σούλης Τσακανίκας, ο αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Γιάννης Ελαιοτριβάρης, ο δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης, Νίκος Σταγκουράκης, ο υπ. δήμαρχος Πετρούπολης, Μανώλης Μπουσούνης και αντιπροσωπεία του δημοτικού συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου».

Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet