Ασφυκτικές πιέσεις πιστωτών ως την τελευταία στιγμή


Μετά από μια σειρά ομοβροντίες με Grexit, Graccident και Grimbo, το μενού περιλάμβανε μικρή δόση αισιόδοξες προβλέψεις για ταχύτερη πρόοδο των διαπραγματεύσεων μετά τις αναδιαρθρώσεις, που σημειώθηκαν στην ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης.
Η μεταβολή του καιρού, ωστόσο, ήταν παροδική. Ανώνυμοι αξιωματούχοι ξεπετάγονται πάλι μέσα από «έγκυρα» ρεπορτάζ, για να θυμίσουν ότι πάντα μια καλή συμφωνία απαιτεί αίμα στο θυσιαστήριο: χρειάζεται να περιλαμβάνει κεφάλαια, για τα οποία η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει πολιτικό κόστος.
Ώσπου φτάνουμε στην απίστευτη έως κωμική προσπάθεια της γερμανικής Bild να εμφανίσει την ελληνική κυβέρνηση σαν εκβιαστή των δανειστών: «Σοκάρει ο Τσίπρας με την προσπάθεια εκβιασμού(...). Το χρεοκοπημένο κράτος βάζει νέους όρους στους πιστωτές»... Αναφορά, ωστόσο, που δείχνει ότι η σαφής χάραξη των ανεκτών ορίων διαπραγμάτευσης, ακόμα και από μια μικρή χώρα, βιώνεται σαν αισθητή πίεση από τους ισχυρούς. Ίσως γιατί είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να καταλάβουν ότι ειλικρινής διάθεση για συμφωνία δεν σημαίνει πρόθεση για παράδοση άνευ όρων.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet