Ο Μανώλης Πιμπλής είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Νότιο Τομέα Αθηνών με τη Δύναμη ΖωήςΔημοσιογράφος, άρρηκτα συνδεδεμένος με τη βιβλιοκριτική, ο Μανώλης Πιμπλής εργάστηκε από το 1999 έως το 2018 στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Τα Νέα», όπου το 2012 ανέλαβε υπεύθυνος του Βιβλιοδρόμιου, διαδεχόμενος την Μικέλα Χαρτουλάρη. Συνεχίζει να υπηρετεί τη λογοτεχνική κριτική και από τις σελίδας της Εποχής, γεγονός που αποτελεί τιμή και πλούτο για την εφημερίδα μας. Από το 2017 είναι διευθυντής της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και έχει την ευθύνη της παρουσίας της Ελλάδας στις εκθέσεις βιβλίου του εξωτερικού. Συνεπώς έχει κατακτήσει εμπειρία και γνώση για να συνδράμει τη δημιουργία νέων πολιτιστικών θεσμών και από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, την οποία διεκδικεί συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Δύναμης Ζωής, στο Νότιο Τομέα Αθηνών.
Επέλεξε να συνδράμει μια περιφερειακή ομάδα με εμπειρία και δείγμα γραφής, η οποία «έκανε σημαντικά βήματα στον τομέα του πολιτισμού», επισημαίνει ο Μανώλης Πιμπλής, «ενίσχυσε δράσεις, δημιούργησε δομές και οργάνωσε φεστιβάλ. Παράλληλα, χρηματοδότησε Δήμους και φορείς για να στηρίξει θεσμούς. Ένα επόμενο βήμα μπορεί να είναι η δημιουργία θεσμών μεγαλύτερης εμβέλειας και η παρουσία εκεί που το κράτος έχει αποσυρθεί τον καιρό της κρίσης. Ένα παράδειγμα μόνο αποτελεί η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Αθήνα, που έγινε για δύο χρονιές και που, αν και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, δεν συνεχίστηκε.»
Για την απόφασή του να συμμετέχει στο στίβο της αυτοδιοίκησης υπήρξε καταλυτική «η εμπειρία από την οργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, διότι μου έμαθε ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες αλλά υπάρχουν όμως και πολλές δυνατότητες. Κρίνω λοιπόν ότι είναι καλό να δοκιμαζόμαστε και σε αυτούς τους στίβους, όχι για άλλο λόγο αλλά για να κάνουμε δουλειά. Προφανώς αισθάνομαι ότι με αυτή την περιφερειακή ομάδα μπορώ να συνεννοηθώ, συνολικά αλλά και ειδικά σε θέματα πολιτισμού, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να γίνουν πραγματικότητα οι δυνατότητες. Νιώθω ότι είναι υποχρέωσή μου να συνδράμω. Να βοηθήσουμε όλοι μια αριστερή κυβέρνηση να τα καταφέρει και όχι να καθόμαστε και να ασκούμε απλώς κριτική.»
«Ειδικά στην τοπική κοινωνία, και σε θέματα πολιτισμού και σε θέματα πολιτικής, το καίριο είναι να εμπνεύσουμε τον κόσμο να συμμετάσχει ο ίδιος. Να τον βοηθήσουμε να καταλάβει ότι έχει σημασία αλλά υπάρχει και τρόπος να συμμετέχει. Η αίσθηση μου είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να συμμετέχουν αλλά δεν υπάρχει η φόρμα μέσα από την οποία μπορούν να το πράξουν.»
«Αυτό είναι το διακύβευμα για το μέλλον της πολιτικής, να μπαίνουμε στο στίβο και να δοκιμαζόμαστε όλοι. Η εμπειρία της πρώτης θητείας και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Δύναμης Ζωής αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο. Η διακυβέρνηση είναι ένα συνεχές στοίχημα όπου τα βάζεις με τον εαυτό σου. Η απογοήτευση που μπορεί να αισθάνονται ορισμένοι έχει μια λάθος πλευρά, με την έννοια ότι όλοι δεν περίμεναν πολλά από τα κόμματα της καθεστηκυίας τάξης, αλλά από την Αριστερά τα περίμεναν όλα. Αν καταλάβουμε ότι έχει σημασία να συμμετέχουμε, ότι κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, ίσως καταλάβουμε και ότι τίποτα δεν γίνεται αυτόματα, απλώς επειδή άλλαξε η κυβέρνηση. Θέλει δουλειά και χρόνο.»
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτισμός )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet