Η Μικέλα Χαρτουλάρη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθηναίων με την Ανοιχτή ΠόληΑυτό που διακρίνει την Μικέλα Χαρτουλάρη και που κάνει τη συμμετοχή της σε μια δημοτική ομάδα σημαντική, είναι το γεγονός ότι έχει μια πανοραμική οπτική και εμπειρία για τα πολιτιστικά πράγματα αδιάλειπτα από το 1982 και το περιοδικό «Αντί», με την ένταξή της στο δυναμικό της εφημερίδας «Τα Νέα» το 1984, στη συνέχεια τη δημιουργία και την επιμέλεια επί έντεκα χρόνια του Βιβλιοδρόμιου στην ίδια εφημερίδα, με την εκπομπή «Οι κεραίες της εποχής μας» επί επτά χρόνια στην ΕΡΤ, μέχρι και τη συνεισφορά της από τη θέση της συμβούλου της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά. Έχει, λοιπόν, πλήρη εικόνα, αλλά και είναι μέρος της εικόνας, του πολιτιστικού τοπίου στην ελληνική πραγματικότητα από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή δουλεύει για τη δημιουργία μιας σειράς ταινιών/ντοκιμαντέρ που θα προβάλλουν το δυναμικό του σύγχρονου πολιτισμού στην περιφέρεια και που θα πραγματεύονται τα μεγάλα θέματα που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη αυτής της δυναμικής.
Η Μικέλα Χαρτουλάρη συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Ανοιχτής Πόλης για το Δήμο Αθηναίων. «Βασικό ενδιαφέρον και συνεισφορά μου στην προσπάθεια του Νάσου Ηλιόπουλου και της Ανοιχτής Πόλης είναι το πώς κινητοποιούμε τις νέες δυνάμεις για να κάνουμε καινούργια πράγματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον, αυτής της γενιάς που θα έχει απαλλαγεί από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος», επισημαίνει η ίδια. «Εφόσον θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια νέα Ελλάδα, από την αρχή, όπως λέει και ο Νάσος Ηλιόπουλος για την Αθήνα, χρειάζεται να δείξουμε και να αναδείξουμε το προφίλ της σύγχρονης Ελλάδας. Με τις ασυνέπειες, τις ασυνέχειες, την ορμή, τις καινούργιες αξίες και προτεραιότητες.»
Αυτό το πρόταγμα ήταν ο πόλος έλξης που την έφερε κοντά στην Ανοιχτή Πόλη. «Αισθάνομαι ότι το σύνθημα Αθήνα από την αρχή αντανακλά και το Ελλάδα από την αρχή. Σε τέτοιους μεγάλους αγώνες δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με επετηρίδα. Ο καθένας έχει μια θέση στα πράγματα, αλλά πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να την βρει. Θεωρώ ότι το ψηφοδέλτιο της Ανοιχτής Πόλης, επειδή είναι τόσο ευρύ, πολυσυλλεκτικό και ουσιαστικό, μπορεί να δώσει στον καθένα χώρο ώστε να είναι δημιουργικός. Δεν έρχομαι σε αυτήν την ομάδα μόνο για να αξιοποιήσω αυτά που ξέρω, αλλά και για αξιοποιήσω αυτά που μπορώ να μάθω.»
«Πιστεύω βαθιά ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος και η ομάδα της Ανοιχτής Πόλης θα δουλέψει καίρια και θα δώσει σημαντικές μάχες από όποια θέση κι αν βρεθεί. Από την πλευρά μου, δεν πρόκειται να προτείνω να προωθηθεί η τάδε θεατρική δράση ή να επιδοτηθεί το δείνα θεατρικό σχήμα. Πιστεύω ότι η ζωή στην πόλη έχει σημασία, ο πολιτισμός της καθημερινής ζωής. Νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού σε ένα σχέδιο ενάντια στις ανισότητες, ενάντια στις διακρίσεις, ενάντια στη γκετοποίηση τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, ενάντια στον παραμερισμό αυτών που δήθεν δεν ξέρουν.»
«Οι άνθρωποι συμμετέχουν όταν υπάρχουν δομές που τους δίνουν την ευκαιρία, τη δυνατότητα πρόσβασης. Στη συνέχεια χρειάζονται άνθρωποι που εμπνέουν, που εμψυχώνουν. Χρειάζονται και τα δύο. Το πρόγραμμα της Ανοιχτής Πόλης έχει τέτοιες κατευθύνσεις. Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο του προγράμματος είναι ότι έχει ως οδηγό την πρόταξη της πρόληψης έναντι της καταστολής. Είναι μια καινοτόμα αρχή που διακρίνει το Νάσο Ηλιόπουλο σε σχέση με τους συνυποψηφίους του. Τρίτο διακριτό στοιχείο είναι η συμπερίληψη. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ακριβώς επειδή προέρχεται από γειτονιά, καταλαβαίνει και προτάσσει την ανάγκη συμπερίληψης της γειτονιάς. Η έμφαση που δίνουμε στο φωτισμό, την καθαριότητα, το πράσινο δεν είναι επιφανειακή, δεν αφορά μόνο ένα πρώτο επίπεδο της εικόνας. Αφορά κυρίως την πίστη ότι αυτή η αντιμετώπιση στο χώρο και το περιβάλλον βοηθά τους ανθρώπους να δυναμώσουν την αξιοπρέπειά τους και την εκτίμηση στο διπλανό τους.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet