Τους θυμήθηκε και ο Μητσοτάκης!Πιστός στην επιλογή του να προχωρήσει σε πρόταση μομφής κατά του Π. Πολάκη, που θα συμπαρέσυρε και τον πρωθυπουργό («Πολάκης ίσον Τσίπρας…»), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε στο κέντρο των παρεμβάσεών του στη Βουλή τις προσωπικές επιθέσεις και τους εξαιρετικά υψηλούς τόνους, που δεν δικαιολογούνται για ένα κόμμα που, κατά τις δημοσκοπήσεις, προηγείται με… 10 έως 12 μονάδες.
Ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε να απαντήσει στην πρόκληση την πρώτη μέρα της συζήτησης, αλλά την Παρασκευή δήλωσε με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη ΝΔ στην τακτική της, και περιορίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στην αναλυτική παρουσίαση της κυβερνητικής πολιτικής, με έμφαση στα πρόσφατα εισαχθέντα προς ψήφιση μέτρα. Δίνοντας έτσι το περίγραμμα της τακτικής που θα ακολουθηθεί και στην τελική φάση της προεκλογικής περιόδου, η οποία θα ξεδιπλωθεί στο ευνοϊκό για την κυβέρνηση πεδίο της οικονομίας και της σταδιακής αποκατάστασης των απωλειών που υπέστησαν οι πολλοί στη δεκαετία της κρίσης, και αφήνοντας την επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ να γυρίζει στο κενό.
Την εβδομάδα που έρχεται, εβδομάδα ψήφισης των νομοσχεδίων για τα πρόσφατα μέτρα, θα παρακολουθήσουμε μια διαφορετική κόντρα , ανάμεσα σε μια κυβερνητική πλειοψηφία που θα υλοποιεί την πολιτική της υπέρ των πολλών, και σε μια αξιωματική αντιπολίτευση σε διαρκή αναζήτηση του επόμενου επικοινωνιακού πυροτεχνήματος. Πιθανότατα και με μια δόση αναφοράς στις ανάγκες των πολλών, όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που είναι βέβαιο ότι του προκαλεί η συνθηματοποίηση της κυβερνητικής τακτικής ( «Για την Ελλάδα των πολλών») και η χωροθέτηση της πολιτικής της ΝΔ στην πλευρά των ελίτ («Με τους πολλούς ή με τις ελίτ;»).
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet