Η κοσμοσυρροή στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αλλαγή των δεδομένωνΜια εβδομάδα από την ημέρα των ευρωεκλογών, τις αλαζονικές εκτιμήσεις της Νέας Δημοκρατίας για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έχει διαδεχτεί η ανησυχία πως τα πράγματα για την αξιωματική αντιπολίτευση δεν πάνε και τόσο καλά.
Στο πρώτο πλάνο της εικόνας κυριαρχεί η θετική ανταπόκριση ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, που σηματοδοτεί τη δημιουργία ισχυρού λαϊκού ρεύματος.
Στο δεύτερο πλάνο, η απρόσφορη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να αλλάξει στρατηγική. Η καταστροφολογία της αποδείχτηκε αβάσιμη και ενίσχυσε την αφερεγγυότητα του πολιτικού σχεδίου της.
Αλλά στην Πειραιώς φαίνεται ότι δεν ήταν σε θέση να κάνουν στροφή. Ακόμα χειρότερα, για λίγο πίστεψαν ότι μπορούν να στηριχτούν στα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, τη στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σταθερή στροφή στην οικονομία. Και όταν αποφασίστηκε να μιλήσει επιτέλους και η Νέα Δημοκρατία για το οικονομικό πρόγραμμά της, ο νεοφιλελευθερισμός πήρε τον πρώτο λόγο. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμα και η παρέμβαση Στουρνάρα να λειτουργήσει εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι περισσότεροι σκέφτονται ότι, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, τα μέτρα - ανάσα κινδυνεύουν. Πολύ περισσότερο η συνέχειά τους. Συνεπώς, δεν είναι ώρα για πειραματισμούς...
Μπορεί αυτή η τάση να αναστραφεί μέσα στην εβδομάδα; Στην Πειραιώς ψάχνουν, αλλά δεν φαίνεται να βρίσκουν τη μαγική συνταγή. Και ο φημολογούμενος εκλογικός περίπατος με ανοιγμένη την «ψαλίδα» τείνει να γίνει βραχνάς.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet