Με προμετωπίδα το σοβαρό και αποτελεσματικό έργο που έχει γίνει στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας η Δύναμη Ζωής και η Ρένα Δούρου ζητά ξανά την στήριξη των πολιτών ώστε το έργο αυτό συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.
H Δύναμη Ζωής παρέλαβε την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης με πολλές οικονομικές δυσκολίες και πολλά έργα ημιτελή και με κίνδυνο να μείνουν χωρίς χρηματοδότηση. Κατάφερε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά, να στήσει δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη. Με διαφάνεια, κανόνες και αποτελεσματικότητα διαχειρίστηκε τα ζητήματα που ήταν μέσα στις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της ανοίγοντας παράλληλα νέους δρόμους στο κοινωνικό κράτος, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Κομβικές δράσεις της Περιφέρειας

Ας απαριθμήσουμε μερικές κομβικές δράσεις της:
• Δημιουργήθηκε δίκτυο αντιπλημμυρικών έργων και έργων υποδομής σε όλη την Αττική
• Δημιουργήθηκε πλέγμα κοινωνικής συνοχής με Προγράμματα όπως το «Ρεύμα για όλους» και χρηματοδοτήθηκαν Κέντρα Κοινότητας, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρία, κακοποιημένων γυναικών, κοινωνικών φαρμακείων, Κοινωνικών παντοπωλείων καθώς και η ίδρυση κέντρου logistics για την στήριξη κοινωνικών δομών.
• Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής διοίκησης και με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό με την συνεργασία ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ και Δήμου είναι σε εξέλιξη πιλοτικό καινοτόμο πρόγραμμα μείωσης βλάβης για χρήστες ουσιών στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.
• Με την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019 έγινε εφικτό να εκκινήσουν 1.160 δρομολόγια για 22.532 μαθητές των οποίων το σπίτι απέχει σημαντική απόσταση από το σχολείο, καθώς και για μαθητές των μουσικών σχολείων, των σχολείων ειδικής αγωγής και των διαπολιτισμικών σχολείων. Οι συμβάσεις με τους μεταφορείς προέκυψαν μετά από διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό και έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
• Χρηματοδοτήθηκε η ανακατασκευή αύλιων χώρων σχολείων όλων των βαθμίδων αλλά και η κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων.
• Υποστηρίχτηκε η κατασκευή του Μουσικού Σχολείου στην Ακαδημία Πλάτωνος και χρηματοδοτήθηκε η προμήθεια μουσικού εξοπλισμού για όλα τα σχολεία της Αττικής.
• Χρηματοδοτήθηκαν πολλά νοσοκομεία για αγορά ιατρομηχανολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται κάποια από τα μεγαλύτερα της χώρας όπως «Ευαγγελισμός», «Άγιος Σάββας», «Νοσοκομείο Παίδων», «Η Σωτηρία», «Ελπίς» κα.
• Το Πεδίο του Άρεως που παρελήφθη σε εγκατάλειψη, ανατάχθηκε πλήρως και αποκαταστάθηκαν οι υποδομές του (φωτισμός, πράσινο, ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, μνημεία, παιδικές χαρές, φύλαξη, καθαριότητα). Ανάλογο έργο έγινε και στο Αττικό Άλσος και η Περιφέρεια Αττικής έχει αναπτύξει μέσα τους σειρά μαζικών αθλητικών δραστηριοτήτων και πολιτιστικών δράσεων.
• Χρηματοδοτήθηκε η ανακατασκευή, μουσειογραφική μελέτη και οργάνωση των εκθεμάτων της Εθνικής Πινακοθήκης.
• Χρηματοδοτήθηκε η ανακατασκευή του Ωδείου Αθηνών και βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκατάσταση του θεάτρου του Λυκαβηττού.
• Η Περιφέρεια Αττικής πρωτοστάτησε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί (12/10/1944 δράση Ελεύθερη Αθήνα).

Για τη συνέχεια του έργου

Αυτά είναι λίγα συμβολικά, από τα πολλά και σημαντικά έργα που έκανε η Περιφέρεια Αττικής το προηγούμενο διάστημα. Έργα που παρουσιάστηκαν δημόσια σε εκδηλώσεις απολογισμού στο πλαίσιο της κοινωνικής λογοδοσίας. Παρά τις προσπάθειες ορισμένων να εστιάσουν σε ζητήματα που υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και οι πολίτες τα αντιμετωπίζουν για ευνόητους λόγους, ιδιαίτερα φορτισμένα, η μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει και το έργο που έχει αποδώσει στους πολίτες της Αττικής η Δύναμη Ζωής ασκώντας διοίκηση, δεν μπορεί να αποκρυβεί.
Στις εκλογές της Κυριακής 26 Μάη, οι πολίτες της Αττικής καλούνται να αποφασίσουν αν το σοβαρό και αθόρυβο έργο που έχει γίνει θα μπορέσει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ή αν θα γυρίσει η διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, στα χέρια εκείνων που την άφησαν αθωράκιστη και χρεοκόπησαν τον τόπο μας.

Δαυίδ Καρυωτάκης
Εκπαιδευτικός, Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών με τη Δύναμη Ζωής / Υποψήφια Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet