Η Αφροδίτη Γκόγκογλου* είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας με την Ανοιχτή ΠόληΥπήρχε μία εποχή που κάναμε την πόλη καλύτερη με κοινωνικά στέκια, ζωντανές καταλήψεις που έκαναν συναυλίες και μαθήματα σε μετανάστες, εμάς, που φυτεύαμε τα πάρκα που ξερίζωνε ο δήμος. Αυτή η εποχή τερματίστηκε βίαια από τον Γιώργο Καμίνη και την περίοδο της δεξιάς διακυβέρνησης της χώρας.
Τώρα, προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε ζωή πάνω στα καμμένα. Όλοι οι προοδευτικοί κάτοικοι αυτής της πόλης (και της χώρας, βέβαια) αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε.
Κάθε καιρός έχει και τον τρόπο πάλης που τον χαρακτηρίζει. Να μπούμε στα χειμερινά ανάκτορα, δεν είναι πιθανό κι εξάλλου ανάκτορα πια δεν υπάρχουν. Αλλά υπάρχουν μικρές - μεγάλες νίκες. Να τελειώσουμε με το φασισμό. Να φτιάξουμε μια Αθήνα χωρίς δύο ταχύτητες. Να μην φοβούνται οι μειονότητες να ζήσουν στους δρόμους της πόλης τους. Να μην έχουμε άλλον Λουκμάν, ούτε κι άλλον Ζακ.
Να μην είναι απαγορευτική για τα ΑμεΑ, τους ηλικιωμένους, τους γονείς με τα καροτσάκια. Να μην είναι μια Αθήνα κατασκευασμένη για ανθρώπους με γερά πόδια, μάτια και αυτιά, αλλά για όλους. Για όλους, εκτός από το φασισμό.
Να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια πόλη, στην οποία μπορείς να πάρεις ανάσα, πιο πράσινη, πιο καθαρή. Με τα κτίριά της όμορφα, όχι ερείπια. Με ένα κέντρο ζωηρό, με μόνιμους κατοίκους, χωρίς σκοτεινές γωνίες γεμάτες τοξικοεξαρτημένους, παρατημένους ανθρώπους. Μια πόλη που θα διευκολύνει τη ζωή ακόμα κι αυτών που τους έχει γυρίσει την πλάτη η κοινωνία των στερεοτύπων. Η Αθήνα είναι γεμάτη ιστορίες σπουδαίες, τις ιστορίες των μεγάλων αγώνων που περιγράφει ο Στρατής Τσίρκας, που την αποκάλεσε την «πιο ανοιχτή πόλη του κόσμου».
Η ιστορία διαλέγει το πεδίο των μαχών κι ίσως να μην είναι τώρα η στιγμή που μας καλεί να μπούμε στα χειμερινά ανάκτορα, αλλά είναι η στιγμή που μας καλεί να παλέψουμε για τα δικαιώματα των ανθρώπων της.
Το μέσο της πάλης που επιλέγω απέναντι στην ιστορική αναγκαιότητα, είναι η Αθήνα της Ανοιχτής Πόλης και γι’ αυτό συμμετέχω στο πολύχρωμο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο.

* Η Αφροδίτη Γκόγκογλου είναι δημοσιογράφος.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet