Της Όλγας Νάσση*

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου είναι οι κρισιμότερες εκλογές από ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι υπαρξιακού χαρακτήρα, καθώς από το αποτέλεσμα τους θα εξαρτηθεί η κατεύθυνση της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι συγκεκριμένο: Θέλουμε μια Ευρώπη με κοινωνική συνοχή, προστασία του κόσμου της εργασίας, δίκαιη ανάπτυξη, σεβασμό στο περιβάλλον, αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην Ευρώπη μέσω στοχευμένων δημόσιων επενδύσεων, ένα μοντέλο που έχει τις προϋποθέσεις να υποστηριχθεί από την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους ή θέλουμε μια Ευρώπη που ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του υποψηφίου του Λαϊκού Κόμματος Βέμπερ, του οποίου θερμός υποστηρικτής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ευαγγελίζεται τη μετατόπιση της ευρωπαϊκής δεξιάς προς τα δεξιότερα, πολιτικές λιτότητας, μείωση των κοινωνικών δαπανών, συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, κυριαρχία του τραπεζικού συστήματος, δίνοντας έτσι βήμα στον ευρωσκεπτικισμό που ευνοεί την ακροδεξιά;
Οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν θα επηρεάσουν την κατεύθυνση της Ευρώπης ως προς τη συνοχή της και τη σύγκλιση μεταξύ Βορρά και Νότου ως προς τις κοινωνικές δαπάνες, τη γεωργία, τις αναπτυξιακές πολιτικές, την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη, με ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη δημιουργία ισχυρού μπλoκ μέσα σε αυτό με προτεραιότητα την κοινωνική ατζέντα και τη δίκαιη ανάπτυξη για τους πολλούς. Σημαντική επίσης είναι η δημιουργία ενός αντιφασιστικού μπλoκ, καθώς η ακροδεξιά απλώνει απειλητικά τα πλοκάμια στην Ευρώπη.
Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε τους δεσμούς μας με την ομογένεια που είναι διάσπαρτη σε όλα τα μήκη του πλανήτη, με ενίσχυση του ρόλου του απόδημου ελληνισμού, γιατί η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κληρονομιά ενός λαού, αλλά και του συνόλου των ριζών του δυτικού πολιτισμού.
Καλούμε σε συμμετοχή όλους τους πολίτες στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, για να μην αποφασίζουν άλλοι για εμάς αντί εμάς.

* Υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Ανθρωπολόγος και πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, με σημαντικές δράσεις για την προώθηση του Ελληνισμού και την ενίσχυση της Διασποράς.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet