Της Όλγας Στέφου

Τα Εξάρχεια είναι χώρος ανομίας. Τα Εξάρχεια. Είναι χώρος εγκλήματος. Τα Εξάρχεια. Είναι η μήτρα του κακού. Τα Εξάρχεια. Ναρκωτικά, πουλημένη σάρκα λευκή, δολοφονίες. Στα Εξάρχεια.

Τα Εξάρχεια.

Επικίνδυνα τα Εξάρχεια, απειλή τα Εξάρχεια. Όλοι λένε, λένε για τα Εξάρχεια κι εγώ το ξέρω -πώς το ξέρω- δολοφονούνται παιδιά στα Εξάρχεια.

Να προσέχουμε πρέπει, να απέχουμε ή, αν είναι πια τόσο απαραίτητο να συμμετέχουμε, ας τα καθαρίσουμε, τέλος πάντων κι αυτά. Σοβατεπί το σοβατεπί και πλάκα την πλάκα.

Τα Εξάρχεια.

Γίνεται εμπόριο οργάνων στα Εξάρχεια, λέει ένας πολιτικός, αψηλός και νεαρός κι αυτοδιοικητικός και σάμπως να τα ξεμπρόστιασε. Τώρα θα πούμε την αλήθεια. Τα καλύτερα κορμιά πουλιούνται Ζωοδόχου Πηγής και Ισαύρων, στα σκαλάκια του λόφου ακριβώς, Θεμιστοκλέους και Κωλέττη βρίσκεις το πιο φτηνό ανθρώπινο συκώτι, Μπενάκη και Κομνηνών έχει καρδιές, μυαλά Μεσολογγίου και Τζαβέλα, χυμένα στον πεζόδρομο και γύρω θρήνος.

Είναι άγρια τα Εξάρχεια. Από εκείνα ξεκινούν ορδές αιμοδιψών κι ορμούν στην χώρα ολόκληρη, σαν την κάθοδο των Κελτών. Ξέρετε τι συνέβη κατά την κάθοδο των Κελτών στον ελλαδικό χώρο; Έσφαζαν τα μωρά κι έπιναν το αίμα τους οι Κέλτες.

Σαν τους Εξαρχειώτες κι εκείνοι.

Κάθε Σάββατο κάνουν λαϊκή στα Εξάρχεια. Ναρκωτικά και όπλα, το μεγαλύτερο εμπόριο όπλων γίνεται στην Καλλιδρομίου. Προχωρούν οι αναρχικοί και διαλέγουν: Καλάσνικοφ με το κιλό, 45αρια, καραμπίνα για αγριογούρουνο, καραμπίνα για μπεκάτσα, αεροβόλα και για τους πολύ νεαρούς αναρχικούληδες, σφεντόνες για παιχνίδι.

Μετά, πάνε στους πάγκους με τα ναρκωτικά. Διαλέγουν κι εκεί. Αμφεταμίνη για να ξυπνάς, ηρωίνη για να κοιμάσαι, mdma για να γαμάς και το κακό χορτάρι για τα κουλουράκια του καφέ.

Μετά, διαλέγουν λευκή σάρκα. Μολδαβές, Λιθουανές, Γιαννιώτισσες, Λαρισαίες, αλλά μόνο αν είναι πολύ λευκές, αλλιώς το εμπόριο αλλάζει όνομα. αντί για λευκής σαρκός, γίνεται μελαχρινής σαρκός, μαύρης σαρκός και ούτω καθεξής.

Σωματέμπορες. Ναρκέμπορες. Καραμπινέμπορες, Οργάνων Έμπορες. Γενικώς, έμπορες.

Στα Εξάρχεια.

Μόνο εγκληματίες βρίσκεις σ’ αυτήν την γειτονιά. Εγκληματίες και τουρίστες, που νοικιάζουν τα σπίτια του κοσμάκη για 20, 30, 40 ευρώ την βραδιά.

Όλοι τα φοβούνται τα Εξάρχεια. Μπαίνεις πολίτης και βγαίνεις εγκληματίας. Μπαίνεις ψηφοφόρος και βγαίνεις έμπορας. Στα Εξάρχεια ως και το αίμα γίνεται νερό. Στα Εξάρχεια μέχρι και του σπανού τα γένια γίνονται. Στα Εξάρχεια τον κλέφτη δεν τον τσακώνουν ούτε με την τρίτη. Στα Εξάρχεια ο τελευταίος δεν γελάει καλύτερα. Στα Εξάρχεια καλύτερα να γαϊδουρογυρεύεις, παρά να γαϊδουροδένεις. Στα Εξάρχεια τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι και εφτά το λαδόξιδο.

Δεν έχουν κανόνες. Τα Εξάρχεια.

Είναι η πληγή της πόλης μας. Τα Εξάρχεια.

Το χειρότερο μέρος του κόσμου ποιο είναι;

Τα Εξάρχεια.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet