Στις 13 Ιούνη του 2019 ξεκινάνε ξανά οι πλειστηριασμοί των οικοπέδων που στεγάζεται η ΒΙΟΜΕ. Με μειωμένη τιμή εκκίνησης αυξάνεται ο κίνδυνος να καταδικαστεί το εργοστάσιο να γίνει μπάζα και παλιοσίδερα.

Το σωματείο των εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕ, οι αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες που στηρίζουν τον αγώνα αυτόν επί οχτώ χρόνια τώρα, βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά σε δύσκολη θέση. Με μια σειρά πλειστηριασμών που αρχίζουν στις 13 του Ιούνη.
Παλεύοντας να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας και τις οικογένειές μας ζωντανές, καταφέραμε να λειτουργούμε το εργοστάσιο κάτω από εργατικό έλεγχο της παραγωγής και αυτοδιεύθυνση μέσα από την συνέλευσή μας. (…)
Καταφέραμε να κάνουμε γνωστό το εργοστάσιο σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με αποτέλεσμα το 55% της παραγωγής να εξάγεται.
Καταφέραμε να κρατήσουμε επί έξι και πλέον χρόνια το εργοστάσιο ζωντανό και όχι άλλο ένα κουφάρι άψυχο, όπως τόσα και τόσα εργοστάσια. Και μάλιστα παράγοντας προϊόντα ωφέλιμα για την κοινωνία και ακίνδυνα για το περιβάλλον, προϊόντα υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονα προσιτά στις λαϊκές οικογένειες.
Καταφέραμε να αποτρέψουμε την πώληση (και την έξωσή μας από το εργοστάσιο) σε 15 προηγούμενους πλειστηριασμούς που βρεθήκαμε και βάλαμε (εμείς και εσείς) τα κορμιά μας για να δείξουμε ότι δεν έχουμε σκοπό να πέσουμε αμαχητί σε ενδεχόμενη πώληση.
Μα το σημαντικότερο από όλα αυτά που καταφέραμε, είναι να βρεθούμε μαζί στο δρόμο για οποιαδήποτε αδικία που γινόταν σε βάρος των αδυνάτων. Να βρισκόμαστε μαζί στο δρόμο για να δείξουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποχωρούν απέναντι σε κάθε είδους εξουσία. (…)
Απευθυνόμαστε σε σένα συνάδελφε και συναδέλφισσα, σε σένα συναγωνίστρια /στη, σε σένα που βρέθηκες μαζί μας σε δράσεις που αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το ανέφικτο εφικτό. (…)
Σε καλούμε να βρεθείς και πάλι μαζί μας στην αποτροπή των πλειστηριασμών στις 13, 20, 27 του Ιούνη, στις 19 του Σεπτέμβρη και στις 24 του Οκτώβρη του 2019.
Να βρεθείς δίπλα μας για να κρατήσουμε ζωντανό το μοναδικό παράδειγμα που μας δίνει το δικαίωμα να λέμε «αν δεν μπορούν αυτοί, μπορούμε εμείς» και να ακολουθήσουν και άλλα εργοστάσια.
Γιατί δεν τους έχουμε ανάγκη για να σωθούμε, δεν μας έχουν ανάγκη για να καταστραφούν.
Σε καλούμε την Τετάρτη 12/6/19 στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο, για να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τη δράση μας με σκοπό το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών.

Σωματείο εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ.
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης
Θεσσαλονίκης
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet