Ήταν μια περιπέτεια· η αστεγία αφού τα γραφεία μας πωλήθηκαν σε ξένους επενδυτές για να γίνουν Airbnb, η αγωνία να βρούμε νέα στέγη, αφού δύο φορές συμφωνήσαμε –και μάλιστα το ανακοινώσαμε- και τις δύο φορές η συμφωνία χάλασε, ο πανικός να βάλουμε τα πράγματά μας στην αποθήκη και να βρούμε γρήγορα γραφεία.
Ήταν όμως και ένα ταξίδι· τα ατέλειωτα χαλασμένα τηλέφωνα, για να καταφέρουμε να συνεννοηθούμε όλοι οι κρίκοι της συντακτικής επιτροπής, η συντροφικότητα, με το να βρισκόμαστε στο σπίτι του Κωστή, για να συζητήσουμε, να συνεδριάσουμε και φυσικά να φάμε, η αγωνία για το πώς θα καταφέρουμε να βγάλουμε φύλλο.
Να βγάλουμε μια «Εποχή», που θα είναι καλή, θα θέτει ερωτήματα, θα καταγράφει το εκλογικό αποτέλεσμα, θα επιχειρεί αποτιμήσεις και εκτιμήσεις για το μέλλον, θα παρουσιάζει την εικόνα σε όλη την Ευρώπη, θα έχει αιχμές, αλλά και προτάσεις. Θέλαμε να βγάλουμε μια «Εποχή», που θα έχει στις σελίδες της τον προβληματισμό του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς προχωράμε στην επόμενη εκλογική μάχη, όχι με την έννοια του πολέμου, αλλά με την έννοια του αγώνα για να ξαναβρούμε την ελπίδα.
Και ταυτόχρονα θέλαμε να βρούμε νέα στέγη, που θα είναι φιλόξενη και ευρύχωρη για να χωρά τις συζητήσεις, που τώρα ανοίγουν, να χωρά τη συντροφικότητα, να χωρά την ταυτότητα της «Εποχής». Και βρήκαμε στην οδό Γ Σεπτεμβρίου, στο νούμερο 56, στον πέμπτο όροφο, με θέα το Αρχαιολογικό Μουσείο και την αίσθηση πως η πυκνοκατοικημένη Αθήνα έχει πράσινο.
Τώρα μένει να τα φτιάξουμε. Να έχουμε το χώρο μας ως «Εποχή», αλλά και μια αίθουσα που θα χωρά εκδηλώσεις, συνεδριάσεις και φυσικά γλέντια. Μένει, λοιπόν, να αποκτήσουν μορφή, που θα μας δώσουν ευελπιστούμε νέα ώθηση. Τις επόμενες μέρες θα βάλουμε πάλι τις τηλεφωνικές γραμμές και το ίντερνετ και –εκτός απροόπτου- θα μπορούν οι φίλοι και αναγνώστες της «Εποχής» να μας εντοπίσουν! Διαφορετικά, έχουμε πρόσβαση στο μέιλ της «Εποχής» (epohigr@gmail.com) όπου μπορεί όποιος/α θέλει να μας στείλει μήνυμα, ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς. Η έκκλησή μας για οικονομική ενίσχυση είναι ακόμα σε ισχύ, διότι αναμένουμε από τους μάστορες να υλοποιήσουν τα σχέδιά μας, αλλά και εκείνοι αναμένουν από εμάς να πληρωθούν. Οπότε, οποιαδήποτε συνδρομή θα είναι για εμάς πολύ βοηθητική. Θα σας κρατάμε ενήμερους/ες.

«Ε»
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet