Την επιστροφή στη ρητορική της ελπίδας επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών. Η επιλογή, που είχε δοκιμαστεί με επιτυχία σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, υποτιμήθηκε στην πρόσφατη μάχη των ευρωεκλογών προς όφελος μιας αρνητικής επιχειρηματολογίας κατά της ΝΔ, που τόνιζε κυρίως τους κινδύνους από μια ενδεχόμενη επικράτησή της. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση βρέθηκαν στη θέση που εκείνοι επέκριναν το 2015 ότι επέλεγε η ΝΔ, προτάσσοντας τότε το φόβο για τη διαφαινόμενη έλευση της αριστεράς. Γεγονός που διευκόλυνε την ηγεσία της ΝΔ να προβάλει το θετικό μήνυμα μιας πολιτικής αλλαγής.
Με την εμπειρία και την πεποίθηση ότι η ελπίδα νικάει το φόβο, οργανώνεται η κρίσιμη μάχη των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου σε τρεις άξονες:
– θετικός απολογισμός στη βάση του υπαρκτού κυβερνητικού έργου
– αυτοκριτική για κενά, καθυστερήσεις και ατολμίες, αλλά και προβληματικές τακτικές επιλογές
– και, κυρίως, συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επόμενη περίοδο, ικανό να αναπτερώσει την ελπίδα για ακόμη ταχύτερη βελτίωση των βιοτικών συνθηκών.
Αντλώντας χρήσιμα συμπεράσματα από τις αστοχίες και τους αρνητικούς συσχετισμούς στο πεδίο της επικοινωνίας, προτάσσεται ήδη η ανάγκη άμεσης επαφής των οργανώσεων και των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων με το εκλογικό σώμα, με το δοκιμασμένο μέσο των ανοιχτών συγκεντρώσεων και της αμφίδρομης επικοινωνίας, σε ένα διάλογο όπου ο πολίτης δεν περιορίζεται στο ρόλο του «ακροατή».
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet