Είναι πραγματικά οδυνηρό να πρέπει κανείς να ανασκευάσει αθλιότητες για ένα σύντροφο με την αγωνιστική διαδρομή του Νίκου Βούτση, με τη διακεκριμένη συμβολή του στη μακροχρόνια προσπάθεια για να αντέξει η Ανανεωτική, Κομμουνιστική και ευρύτερη, Αριστερά και να αποτελέσει βασικό συστατικό της δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της ριζικής αναδιάρθρωσης του πολιτικού συστήματος. Οδυνηρό διότι τα άθλια ψεύδη προέρχονται από το δίδυμο Στάθης Παναγούλης – Μακελειό, εν γνώσει τους ότι πρόκειται για χαλκευμένα αρχεία της ΕΣΑ. Αδιανόητο και οδυνηρό, διότι ο Στάθης Παναγούλης που έχει προσωπικά γνωρίσει την ΕΣΑ θα έπρεπε, προφυλάσσοντας και τη μνήμη ενός ιστορικού ονόματος, να βάλει στην άκρη οποιαδήποτε πολιτική αντιπαλότητα αισθάνεται και αν ήθελε να κάνει πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ να την κάνει ανοιχτά. Κατά ενός κόμματος που τον έβγαλε, βέβαια, βουλευτή για να το εγκαταλείψει μετά με κέρδος τη βουλευτική έδρα… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Τετάρτη αργά το απόγευμα προς το βράδυ, στα Σεπόλια, σε μία ζεστή συντροφιά φίλων του ΣΥΡΙΖΑ από τη γειτονιά μίλησε ή σωστότερα συζήτησε μαζί τους ο Νίκος Βούτσης και η Ράνια Σβίγκου. Δεν έγιναν εισηγήσεις, δεν κρατιόταν ώρα ομιλιών και σειρά. Αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία, μέλη του ΣΦΕΑ που ζουν στη γειτονιά για να μην ξεχνάμε και τους δεσμούς των ανθρώπων, ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το κλίμα, τον προβληματισμό και τη συμμετοχή και αισιόδοξοι.

Aπροκάλυπτα κατασκευασμένα ψεύδη

Παραθέτουμε στη συνέχεια τη δήλωση – καταγγελία που έκαναν αμέσως σύντροφοι του Νίκου από την περίοδο της αντιδικτατορικής αντίστασης του Πολυτεχνείου που αποκαθιστούν, ως αυτόπτες μάρτυρες, την ιστορική αλήθεια. Δήλωσαν:
«Τα παλαιά ψεύδη του αρχιβασανιστή, διοικητή του ΕΑΤ-ΕΣΑ Νίκου Χατζηζήση εις βάρος του Νίκου Βούτση, και οι συναφείς αθλιότητες των φερέφωνων της χούντας   αναπαρήχθησαν χθες και σήμερα (μετά από 43 χρόνια!), με δημοσιεύματα και δηλώσεις. Ο Χατζηζήσης ως γνωστόν καταδικάστηκε βαριά για τη δράση του.
Τα απροκάλυπτα κατασκευασμένα ψεύδη του Χατζηζήση κυκλοφόρησαν για μία ημέρα το 1976, και εντός 24 ωρών αποσύρθηκαν. Τότε οι παρεμβάσεις στελεχών του αντιδικτατορικού-φοιτητικού κινήματος από όλο το πολιτικό φάσμα ήταν έντονες και καταγγελτικές για την απόπειρα σπίλωσης του Νίκου Βούτση και της σθεναρής αντιδικτατορικής του δράσης. Τότε η ιστορία ήταν ζώσα.
Όμως η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Ένα κομμάτι της, αυτό του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το ζήσαμε και εμείς. Το έζησε δραστήρια και θαρραλέα και ο Νίκος Βούτσης, στέλεχος του Ρήγα Φεραίου. Και είναι τιμή μας που ήμασταν μαζί του στους αγώνες κατά της δικτατορίας και υπέρ της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό καταδικάζουμε την αήθη απόπειρα κατά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.
Δαφέρμος Ολύμπιος, Λαλιώτης Κώστας, Μπαλαούρας Μάκης, Μπίστης Νίκος, Παπαβασιλόπουλος Γιώργος, Παπαχρήστος Μήτσος, Σαμπατακάκης Μιχάλης, Ψαρράς Δημήτρης».

Χυδαίο και κατάπτυστο

Nωρίτερα ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης έκανε την εξής σύντομη αλλά περιεκτική δήλωση. «Η πρωτοφανής αθλιότητα Στάθη Παναγούλη-Μακελειού πάνω σε ένα χαλκευμένο έγγραφο το οποίο απαντήθηκε από το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων και αποσύρθηκε εντός 24 ωρών στον ιστορικό χρόνο που όλοι γνωριζόμασταν, αποτελεί μία κατάπτυστη πολιτικά ενέργεια την οποία αναμένω ότι θα αποδοκιμάσει και ο φορέας ο οποίος φιλοξενεί αυτόν τον κύριο στα ψηφοδέλτιά του αυτή την εποχή».
Με ανακοίνωσή του, επίσης, παρενέβη και το ΚΙΝΑΛ καθώς το «Μακελειό» έβαζε στο στόχαστρο και τον, πατέρα της Προέδρου του, Γιώργο Γεννηματά. «Είναι χυδαίο και κατάπτυστο. Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία παραπολιτικών κέντρων συκοφάντησης».
To γεγονός σχολίασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζοντας: «Η καταδίκη του συκοφαντικού πρωτοσέλιδου του «Μακελειού» από το ΚΙΝΑΛ, είναι θετική, αλλά δεν αρκεί. Η άμεση εμπλοκή του Στάθη Παναγούλη στην άθλια συκοφαντία των Νικ. Βούτση και Γιώρ. Γενημματά, επιβάλλει την άμεση αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ».

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet