Και στην Καστοριά, όλοι μαζί για την ανατροπή.

Του Στέφανου Μπαλταγιάννη*

2015 – 2019. Τέσσερα χρόνια γεμάτα προσδοκίες, προσπάθειες, μικρές και μεγάλες νίκες, αποφάσεις δύσκολες, αλλά πάντα το μυαλό και η ψυχή με αυτούς που μέχρι πρότινος δεν είχαν φωνή, με αυτούς που είχαν ανάγκη. Με ένα πτωχευμένο κράτος, όπως το παραλάβαμε από τους προηγούμενους (που τώρα θέλουν να το παίξουν σωτήρες), που άφησε απροστάτευτη στη δίνη της οικονομικής κρίσης την κοινωνική πλειοψηφία.
Αν η ανεργία εκτινάχθηκε σε όλη την Ελλάδα σε υψηλά επίπεδα πριν το 2015, η περιοχή μας στέφθηκε πρωταθλήτρια στο «αγώνισμα» (λόγω και της κρίσης της γούνας) και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε όλοι μας.
Ως ΣΥΡΙΖΑ, παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό περικομμένο κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, με τη θέσπιση του «υποκατώτατου μισθού», και την αδήλωτη εργασία στο 20%. Καταφέραμε να μειώσουμε την ανεργία κατά 8% και την ανεργία των νέων κατά 13%. Ξέρουμε ότι δεν είναι αρκετό.
Για την Καστοριά, μέσα στα στενά οικονομικά πλαίσια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε αρκετά πράγματα, πέρα από τις κεντρικές κοινωνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών, για να υλοποιήσουμε νέες προτάσεις και να καταφέρουμε καλύτερη ζωή για τους πολλούς, τόσο σε όλη την επικράτεια, όσο και στον τόπο μας.

Καλύτερη ζωή για τους πολλούς

Να ανατρέψουμε το σχεδιασμό για τη νομιμοποίηση της 7ημερης και την υπέρβαση της 8ωρης εργασίας, που μας επιφυλάσσει η ΝΔ.
Μετά τα πρώτα βήματα που κάναμε, για να ανοίξει η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νέων επαγγελματιών, να προχωρήσουμε με τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας και το νέο αναπτυξιακό νόμο.
Οι συμπολίτες μας που πήραν ανάσα με τη ρύθμιση των 120 δόσεων και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα, να μπορέσουν να προχωρήσουν την ζωή τους με αισιοδοξία.
Δεν θέλουμε να ξαναγυρίσει η κοινωνία σε κατάσταση όπου 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι δεν είχαν δικαίωμα πρόσβασης στο ΕΣΥ και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το Νοσοκομείο Καστοριάς και τα περιφερειακά κέντρα υγείας υποστηρίχθηκαν με προσωπικό και επιτέλεσαν το έργο τους. Το ΚΕΦΙΑΠ άνοιξε για να προσφέρει δωρεάν, δημόσια μετανοσοκομειακή περίθαλψη. Το ΙΚΑ Καστοριάς, με νέο προσωπικό συμβάλλει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Δεν τα θεωρούμε αρκετά. Στόχος μας είναι να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη στελέχωση και ακόμη καλύτερες υπηρεσίες.
Θεσμοθετήθηκε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που όλοι ξέρουμε πόσους συνανθρώπους μας βοήθησε. Δεν ξεχνάμε τους συμπολίτες μας που λόγω της κρίσης αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και δεν είχαν που να στηριχθούν.
Δεν ξεχνάμε τη μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση με μείωση εισφορών για την πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών και τη μείωση των εκκρεμών αιτήσεων συντάξεων κατά 70%.
Προτείνουμε τη δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών εταιρειών στο κτήριο της ΕΔΗΚΑ, που σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο θα δώσει νέα πνοή και όραμα για τον τόπο μας.
Ο στόχος μας είναι να υπάρχει ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, ώστε να μην ξαναζήσουμε στιγμές κοινωνικής κρίσης, στιγμές περιβαλλοντικής κρίσης.
Με όραμα και πίστη ότι με συνεργασία, ομοψυχία και πολλή δουλειά θα καταφέρουμε να πετύχουμε όλους μας τους στόχους.
Ενάντια στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ΝΔ, μακριά από οπισθοδρομικές πολιτικές.

*Ιατρός Νοσοκομείου Καστοριάς, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet