Λύση και όχι απλώς συμφωνία απαιτεί η κυβέρνησηΜε αποφασιστικότητα όσον αφορά την αμετάθετη στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις και υπερασπιζόμενος το τρίμηνο κυβερνητικό έργο εμφανίστηκε την Παρασκευή το βράδυ στο Συνέδριο του «Economist» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μια στιγμή που από κύκλους των δανειστών εκπέμπεται ξανά σκλήρυνση έναντι της ελληνικής πλευράς, ο πρωθυπουργός απάντησε, ότι όποιοι νόμιζαν ότι, με βάση το χρόνο θα δοκίμαζαν ακόμα περισσότερο την αντοχή της ελληνικής κυβέρνησης έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Απαιτούμε, τόνισε. λύση και όχι απλώς συμφωνία υπενθυμίζοντας τη λάθος μνημονιακή πολιτική που επέβαλαν ακόμα και κατά την εκτίμηση, έστω εκ των υστέρων, των αρχιτεκτόνων της. Επομένως, υποστήριξε, αυτό που διεκδικεί η χώρα είναι μια βιώσιμη προοπτική και δεν θα γίνει αποδεκτό κάτι διαφορετικό. Διαπραγματευόμαστε, τόνισε με έμφαση, για το λαό, για τη χώρα, αλλά και την Ευρώπη. Και παρά το ναρκοθετημένο έδαφος η νέα κυβέρνηση παρήγαγε σημαντικό έργο πληρώνοντας συγχρόνως όλες τις υποχρεώσεις της.
Απορρίπτοντας κάθε ιδέα νεκρανάστασης της πέμπτης αξιολόγησης, όπως επιδιώκουν οι δανειστές, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να μην μετακινηθεί από τις κόκκινες γραμμές της. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και όσοι δεν πλήρωσαν πέντε χρόνια τώρα, κατέληξε.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2020 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet