Παρά τις ηχηρές δηλώσεις πίστης στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς, σε αντίθεση, τάχα, με τους λαϊκιστές που δεν τους σέβονται, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε μια πρώτη ακραία ρεβανσιστική επίθεση σε καίρια και ιδεολογικά φορτισμένα σημεία, πριν ακόμα ορκιστεί η Βουλή, πριν ακόμα ακούσει τις προγραμματικές δηλώσεις από το στόμα του πρωθυπουργού. Επίθεση που προδιαγράφει όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.
Η αρμοδιότητα για τις φυλακές μεταφέρεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη· το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υποβαθμίζεται και χρωματίζεται ιδεολογικά εντασσόμενο επίσης στο ίδιο υπουργείο· στο ίδιο πνεύμα... προστασίας από τους μετανάστες, ακυρώνεται εγκύκλιος που διευκόλυνε την απόκτηση ΑΜΚΑ από αυτούς αφήνοντάς τους χωρίς περίθαλψη· η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων μεταφέρεται από το Εσωτερικών στο Εργασίας· το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που ταυτίστηκε με την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, καταργείται και στη θέση του έρχεται το έντονα αμφισβητούμενο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα· απειλείται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης· για τις επείγουσες ανάγκες διορισμών στην εκπαίδευση δεν γίνεται πια λόγος παρά μόνο για τις 4.500 της ειδικής αγωγής. Εν τω μεταξύ, ένα δείγμα για το πώς βλέπει η ΝΔ την προάσπιση των συμφερόντων του δημοσίου, έχουμε με το διορισμό στελέχους της Λάμδα Ντιβέλοπμεντ σε υπουργική θέση με αρμοδιότητα τη νέα διαπραγμάτευση της σύμβασης για το Ελληνικό... Όσο για την εξωτερική πολιτική, ένα δείγμα παίρνουμε από τη βιαστική και συμβολική αναγνώριση του γνωστού Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από αυτές τις επιλογές δεν έχουν καν αναφερθεί στην προεκλογική περίοδο, και βέβαια δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το ήπιο πρόσωπο, που συχνά προσπαθούσε να προβάλλει το τελευταίο διάστημα η ηγεσία της ΝΔ. Αποδεικνύουν απλά ότι η δεξιά μία γλώσσα μόνο καταλαβαίνει, της δυναμικής υπεράσπισης των λαϊκών κατακτήσεων. Και αυτό είναι το νέο καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά πια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet