Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που βιάζεται, και γι’ αυτό καταργεί ουσιαστικά τις διακοπές του κοινοβουλίου, αφενός για να δείξει ότι κάνει έργο, αφετέρου για να προλάβει να νομοθετήσει για κρίσιμα ζητήματα, πριν συνειδητοποιήσουν οι θιγόμενοι τι πάει να γίνει. Είναι και η αντιπολίτευση που χρειάζεται να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση. Παρότι πολλές από τις εξαγγελθείσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες πρώτης προτεραιότητας χρειάστηκε, μετά από ωριμότερες σκέψεις, να αναβληθούν, μένουν αρκετές που θα επιχειρηθεί εν μέσω θέρους να υλοποιηθούν με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις και απώλειες. Η αντιπολίτευση, προφανώς, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μεγιστοποιηθούν και οι δύο.
Το αντιλαμβάνονται καλύτερα απ’ όλους όσοι κινδυνεύουν να υποστούν τις συνέπειες της κυβερνητικής πρεμούρας. Ηδη το σχέδιο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες φοιτητές, που έχουν αναστείλει γι’ αυτό το λόγο την έναρξη των θερινών διακοπών. Ακόμα κι αυτοί, όμως, που δεν σκέφτονται ή δεν μπορούν να την αναστείλουν, θα συνοδεύονται στη διάρκειά τους από τα ερωτηματικά για τις άμεσες επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στη ζωή τους και τα εισοδήματά τους.
Αν προσθέσουμε και την ένταση που επικρατεί στις εξελίξει που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, την προκλητική συμπεριφορά των ανατολικών γειτόνων και τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, το καλοκαίρι αυτό δεν προβλέπεται απλώς θερμό, δεν φαίνεται να προσφέρεται για την ανάπαυση του ( κάθε) πολεμιστή. Η μόνη παρηγοριά είναι ότι κάθε εικοσιτετράωρο χωρίς τις αναμενόμενες εντάσεις θα μπορούσε να θεωρηθεί μια μορφή αντίστασης στα σχέδια της ΝΔ. Αλλωστε, ο Σεπτέμβριος δεν είναι τόσο μακριά, και τα ραντεβού που κλείνονται γι’ αυτόν το μήνα -τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά- η πείρα λέει ότι μπορεί να είναι εξίσου θερμά.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet